Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 19 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 6/3/2012

Badalona posa en marxa una experiència pionera en la promoció d’hàbits saludables en nadons de 0 a 3 anys
- L’estudi més recent revela que el 35,4% dels nens i nenes badalonins entre 3 i 12 anys tenen un excés de pes.

Avui s’han presentat a Badalona els Tallers Thao Petita Infància, una iniciativa pionera a tota Espanya en la promoció d’hàbits saludables entre els nadons de 0 a 3 anys. Organitzats per l’Ajuntament de Badalona i el Programa Thao-Salut Infantil sota l’impuls i patrocini de DKV Seguros Médicos, aquests tallers tenen com a objectiu principal prevenir l’obesitat quan abans millor, des dels primers mesos de vida de l’infant. Aquests tallers complementaran les activitats programades pel Programa Thao-Salut Infantil, que es desenvolupa a la ciutat des del curs 2008/2009.

L’acte ha comptat amb l’assistència de Juan Fernández, regidor d’Educació, Esports i Joventut; David Gómez, regidor de Serveis Socials i Salut; Santi Gómez, responsable de l’àrea d’avaluació de la Fundació Thao; i Xavier Cantó, director mèdic de Catalunya-Andorra de DKV Seguros Médicos.

Els Tallers Thao Petita Infància són una iniciativa innovadora a Espanya, tant per la franja d’edat a la qual s’adreça, com pel seu mètode de treball, que se centra en el vincle afectiu entre les mares, pares i els seus fills i filles, com a principal factor per establir uns hàbits saludables.

Tallers per a famílies i professionals de la petita infància

En aquest sentit, el Programa Thao-Salut Infantil posarà en marxa una sèrie de tallers de formació dirigits a diferents públics. Un està adreçat específicament a professionals d’escoles infantils, de pediatria, d’atenció primària i als equips de salut municipals, sota el títol “Què saber i com transmetre-ho”amb una durada aproximada de 6 a 8 hores. En aquests tallers es donaran les eines teòriques i metodològiques per a que els/les professionals puguin tornar a fer la intervenció amb d’altres grups de famílies fent el projecte sostenible amb els recursos existents al municipi. L’altre s’adreça a les famílies amb el nom d’“Escoltant al teu infant” i permetrà que 6 grups de famílies diferents assisteixin als tallers durant els mesos de març i abril.

Els tallers s’han organitzat a diverses escoles Badalona posa en marxa una experiència pionera en la promoció d’hàbits saludables en nadons de 0 a 3 anys. Foto: Ajuntament de Badalonainfantils de Badalona a través de grups reduïts de, com a màxim 15 persones, i mitjançant un procés d’inscripció gratuït. A més, tant els professionals que estan en contacte directe amb els bebès de 0 a 3 anys, com les famílies, rebran els materials necessaris per aprofitar millor els tallers. En acabar els tallers, també s’enduran a casa díptics informatius sobre l’alimentació dels nadons i l’activitat física adients per als primers anys de vida.

Eixos temàtics dels tallers

Durant les sessions dels tallers, conduïts per una psicòloga infantil especialista en petita infància i promoció d’hàbits saludables, s’abordaran temes com la neofòbia alimentària –mecanisme innat en front de nous sabors–, la capacitat innata d’autoregulació energètica i els models parentals com a influenciadors en el procés d’adquisició d’hàbits saludables.

Els Tallers Thao Petita Infància pretenen, d’una banda, conscienciar les famílies sobre la importància de prevenir l’obesitat infantil i d’altres malalties a través de l’aprenentatge d’hàbits saludables; i de l’altra, formar els professionals d’escoles infantils, de pediatria, d’atenció primària i els equips de salut municipals per a poder tornar a fer els tallers a mares i pares en els seus respectius àmbits de la ciutat.

Un 35,4 % dels nens i nenes badalonins tenen excés de pes

Segons les dades del Programa Thao-Salut Infantil, obtingudes a través del càlcul de l’Índex de Massa Corporal i recollides durant el curs 2010-2011 mitjançant l’avaluació de 2.187 nens i nenes badalonins entre 3 i 12 anys, un 35,4% dels escolars de Badalona té excés de pes (sobrepès i obesitat). El 12,1% són nens i nenes obesos i un 23,3% tenen sobrepès.

A la franja d’edat d’entre 3 i 5 anys, el sobrepès afecta al 16,9% dels nens i nenes badalonins, mentre que el 8,3% ja són obesos, uns resultats que constaten que aquesta malaltia es gesta des de la més tendra infància i que, per tant, cal actuar durant els primers anys de vida d’un nadó, ja que l’evidència científica ens mostra que es tracta d’una problemàtica que tendeix a ser persistent.

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala