Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 08 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 29/2/2012

Badalona acull aquest diumenge la Maratest amb més de 2.000 persones inscrites
- Els esportistes Erika Villaécija i Ander Mirambell seran els padrins de la Maratest

Badalona acull aquest diumenge la Maratest amb més de 2.000 persones inscrites. Badalona acull aquest diumenge, 4 de març, la primera edició de la Maratest amb més de 2.000 persones inscrites. Es tracta d’una prova d’atletisme de 30 quilòmetres que combina els conceptes de competició i d’entrenament. La cursa es disputarà per un circuit urbà que recorrerà diversos barris d’aquesta ciutat.

L’objectiu és oferir als participants una prova amb unes característiques tècniques que la situen entre les mitges maratons i les maratons, és a dir, un tipus de cursa que actualment no es troba al calendari català de proves de ruta.

El circuit tindrà una distància de 15 quilòmetres, de manera que els participants hauran de fer dues voltes pel recorregut establert. La seva celebració, tres setmanes abans de la disputa de la Marató de Barcelona, la converteix en una prova idònia de preparació per als atletes que després vulguin participar en la cursa dels 42,195 km que es farà a la capital catalana.

La prova comptarà amb dos padrins de luxe: la nedadora Erika Villaécija i el pilot d’skeleton Ander Mirambell. Aquests dos esportistes estaran presents en aquesta cursa de 30 kilòmetres pensada com la “tirada llarga” prèvia a la Marató de Barcelona.

La sortida de la Maratest de Badalona es farà aquest diumenge, 4 de març, a les 9 hores, a la confluència dels carrers de Pau Claris i l’avinguda d’Alfons XIII, just davant del Palau Municipal d’Esports de Badalona. Els 2.000 participants faran una o dues voltes a un circuit de 15 quilòmetres. Més del 65% dels inscrits (1.309) prendran part a la prova de 30 quilòmetres i la resta ho faran a la de 15 quilòmetres.

Segons els organitzadors de la prova, Erika i Ander són el clar exemple dels valors de la Maratest. Villaécija, de 27 anys, campiona mundial als 800 metres a Dubai 2010. Erika Villaécija és l’única nedadora espanyola de fons que fins al dia d’avui té assegurada la seva plaça per competir als Jocs Olímpics de Londres 2012, els tercers de la seva carrera professional després dels d’Atenes 2004 i Pequín 2008. Per una altra banda, Ander Mirambell ha estat el primer esportista espanyol a participar a uns Jocs Olímpics d’Hivern (Vancouver 2010) a la modalitat d’skeleton.

Per a més informació: www.maratest.com

Afectacions a la ciutat

La celebració d’aquesta prova atlètica afectarà a tota una sèrie de carrers de diversos barris de la ciutat. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Badalona agraeix a tots els badalonins la seva col·laboració i demana que es tinguin en compte les següents indicacions:

·Els carrers per on passarà la cursa es veuran afectats entre les 9 i les 13 hores.

·Es demana a tots els veïns i veïnes que el dia de la cursa es faci el mínim ús possible del cotxe per agilitzar el trànsit a la resta de carrers per on es desviarà la circulació. L’entrada i sortida dels aparcaments particulars es pot veure afectada mentre se celebri la cursa.

·La Guàrdia Urbana vetllarà pel bon funcionament de la cursa. Es prega a tots els ciutadans la màxima col·laboració amb agents i col·laboradors.

·El servei d’autobús de la ciutat modificarà el recorregut de moltes de les seves línies durant aquestes hores. El servei tornarà progressivament a la normalitat a partir del moment en què es restitueixi la circulació de vehicles. Les línies afectades són les següents. B1, B2, B3, B4, B5, B7, B24, B25, B26, B27, B29 i B30.

L’Ajuntament de Badalona demana disculpes per les molèsties que la celebració d’aquesta cursa pot suposar per unes hores i agraeix la col·laboració ciutadana.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala