Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 09 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 24/2/2012

Badalona celebra aquest diumenge, 26 de febrer, la Festa del Bosc 2012
- Es calcula que, durant la Festa del Bosc, es plantaran 1.500 arbres a la serralada de Marina

Es calcula que, durant la Festa del Bosc, es plantaran 1.500 arbres a la serralada de Marina. Foto: www.serraladamarina.blogspot.comAquest diumenge, 26 de febrer, de 10.30 a 14.30 hores, a l’àrea de lleure de can Ruti, es celebrarà la Festa del Bosc 2012. L’acte, organitzat per l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, va dirigit a tots els veïns de Badalona i a totes les persones sensibles a temes ambientals amb la finalitat de recuperar la vegetació de la serralada de Marina i l’educació ambiental.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i la regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, assistiran a la Festa del Bosc a les 12 hores.

Tot i que la Festa del Bosc és diumenge no es tracta d’una activitat puntual ja que la plantada d’arbres forma part de la campanya “Badalona recupera el bosc”, que té un treball previ i posterior important.

Malgrat tot, la plantada d’arbres és el cor de la festa ja que és l’activitat entorn de la qual giren totes les altres. Els treballs de tractament de la vegetació preexistent i la preparació del terreny es realitzaran abans, de manera que el dia de la festa només s’hagin de desenvolupar les tasques pròpies de la plantació: fer el forat, posar compost, plantar l’arbre i regar. Posteriorment, tècnics del consistori badaloní s’encarregaran del manteniment dels arbres plantats.

Les zones de plantació escollides per a fer la Festa del Bosc d’aquest any es troben situades en terrenys propietat de l’Ajuntament de Badalona i en algunes rieres en les que s’està intervenint segons el Pla quadriennal de gestió de les rieres del terme municipal.

A més de la plantada d’arbres hi ha preparades altres activitats lúdiques i de sensibilització ambiental, com ara maquillatge del bosc, titelles per al més petits, rocòdrom, tirolina, tallers sobre el medi natural, taller de xapes o bitlles catalanes amb l’objectiu d’educar en la descoberta i en el compromís i de desvetllat la curiositat i el sentiments en relació a la protecció de la natura.

En aquesta edició la festa compta amb el suport econòmic d’IKEA que vol així demostrar el seu compromís mediambiental amb la ciutat de Badalona. El Consorci del Parc de la Serralada de Marina també dóna suport tècnic a la festa i l’aportació d’arbrat per a la plantació. Així mateix hi ha diverses entitats de Badalona que també participen en la festa: el Centre Excursionista de Badalona, el Club de Bitlles de Badalona, el Grup la Pau i Voluntaris Badalona.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala