Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 08 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 7/2/2012

Un concert solidari d'Enric Martínez-Castignani obre la temporada de l'Auditori de Can Roig
- Amb la presentació aquest divendres del seu disc "Memento"

Enric Martínez-Castignani presenta aquest divendres el disc "Memento", obrint la temporada de l'Auditori Can Roig i Torres. Foto: EMCAquest divendres comença la nova Temporada Musical a l’Auditori Can Roig i Torres de Santa Coloma. Enguany se celebra el cinquè aniversari d’un equipament que ha aconseguit dotar-se d’un segell i personalitat propis, a partir de combinar en les seves programacions artistes emergents i noms de reconegut prestigi de l’escena clàssica catalana.

La nova temporada musical s’obrirà amb un concert d’Enric Martínez-Castignani, el divendres 10 de febrer (21.00 h). Es tracta de la presentació de l’àlbum “Memento” (Klassic Cat), enregistrat a l’Auditori Can Roig i Torres, de Martínez-Castignani (baríton) i Carlos Aragón (piano), amb l’objectiu de contribuir amb una causa solidària: ajudar els infants malalts de neuroblastoma, un càncer molt agressiu encara desconegut. L’àlbum està integrat en la seva totalitat per cançons del compositor i director d'orquestra Miquel Ortega; entre les lletres de les cançons trobem a poetes i escriptors tan rellevants com Federico García Lorca, Miguel Hernández o Salvat-Papasseit, a més de 10 poemes del "Bestiari" de J. Carner. L’àlbum “Memento” permetrà contribuir amb l’associació NEN (Asociación de Padres de Niños Enfermos de Neuroblastoma) que, amb menys d’un any d’antiguitat, treballa per aconseguir que els infants que pateixen aquesta malaltia i les seves famílies visquin millor, i s’avenci en el seu tractament. L’entrada al concert de presentació de “Memento” es lliure i gratuïta. A la sortida es podrà adquirir l’àlbum amb el que es contribuirà a la lluita contra una malaltia encara desconeguda.

A més d’aquest concert solidari, cada divendres fins el mes de juny, els amants de la música clàssica i contemporània tenen l’oportunitat de gaudir d’una àmplia varietat d’intèrprets de trajectòria consolidada i nous valors.

Piano, saxòfon i operetes, protagonistes

Per una banda, en el marc del centenari del naixement del compositor Xavier Monsalvatge, el piano i les seves creacions ocupen un lloc destacat a la nova temporada de l’Auditori, que es complementa amb altres instruments i peces menys habituals en el repertori concertístic, com el saxòfon del jove Xavier Larsson o les dues operetes que oferiran els professors de l’Escola Municipal de Música, amb la col·laboració de l’Aula de Cant i el Cor Jove.

A banda d’aquests intèrprets, l’Auditori acull com és habitual un bon nombre de concerts a càrrec de professors de l’Escola, així com dels seus alumnes més destacats, com a part del seu aprenentatge. D’altres són antics alumnes i professors de l’Escola com el clarinetista Juan José Pardo o el baríton Enric Martínez-Castignani, els quals han continuat les seves respectives carreres professionals amb gran èxit.

Agenda de concerts fins el juny

10-febrer Enric Martínez (Presentació àlbum solidari)

17-febrer Opereta Maruxa

24-febrer Músiques d’Autor i d’Arrel del segle XX: I. Souto (flauta), D.Nogués (guitarra)

02-març Els més joves: alumnes de l’Escola Municipal Can roig i Torres

09-març Isabel Souto (flauta), Àlex Ramírez (Piano) i Bernat Bofarull (violí)

16-març Univers de la Música Espanyola: Hisako Hiseki (piano)

23-març Essències: Murtra Ensemble (Concert)

13-abril Juan José Pardo (clarinet) & Alart Quartet

20-abril Nostalgia, Tango a tres (E. Renzi, A. Llorente. J. M. Gironell)

27-abril F. Schubert o J. Brahms: B. Bofarull (viola) A. Ramirez (Piano)

04-maig Adolf Pla, piano

11-maig Xavier Larsson (saxo) i Ramón López (piano)

18-maig Opereta Katiuska (Aula de Cant + Cor Jove EMM)

25-maig L. V. Beethoven i J. Brahms: S. Francès (clarinet), A. Puig (piano), E. Renzi (violoncel)

01-juny Seducció baroca, Jordi Ribell (clavi), Laura González (veu)

08-juny Astrid Steinschaden (piano) i Josep A. Casado (trompeta),

15-juny Trio Satz, Pablo Hernández Benedi (violí), Óscar Alabau Fernández (violoncel) i Ricard Rovirosa Cabré, piano.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala