Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 1/2/2010

Badalona ja és Capital de la Cultura Catalana
- Amb un acte al Teatre Zorrilla i un concert de Marc Parrot

El Teatre Zorrilla de Badalona va acollir el dissabte 30 de gener l’acte inaugural de Badalona 2010 Capital de la Cultura Catalana. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Jordi Serra; del regidor de Cultura i Patrimoni Cultural, Mateu Chalmeta; i del president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.

A la inauguració també hi ha assistit l’alcalde de Figueres (Capital de la Cultura Catalana l’any 2009), Santi Vila; el cònsol major d’Escaldes-Engordany (Capital de la Cultura Catalana l’any 2011), Antoni Martí; el president del Consell Comarcal del Barcelonès, Joan Carles Mas; i diversos diputats del Parlament de Catalunya, entre altres autoritats.

Durant l’acte, presentat pels periodistes badalonins Lídia Heredia (directora del programa Banda ampla de TV3) i Joan García Riera (cap de Redacció d’Informatius de Catalunya Ràdio) s’han pogut veure en directe, les actuacions d’artistes badalonins com el cantant Albert Fibla; l’actriu Cristina Solà, que ha llegit alguns poemes d’autors de Badalona, i la ballarina Mónica Cano.

També s’han projectat diversos vídeos que han servit per fer un recorregut a través dels quatre eixos en què s’han estructurat les propostes culturals que es programaran durant aquest 2010: història i patrimoni; cultura tradicional i popular; arts i creació; literatura i pensament.Acte inaugural de Badalona 2010 Capital de la Cultura Catalana. Foto: AJ

Badalona com a Capital de la Cultura Catalana 2010 promocionarà activitats culturals que ja estan consolidades a la ciutat com el Festival Internacional de Filmets, el festival Blues&Ritmes, el prestigiós festival d’il•lusionisme Memorial Li-Chang, o les mateixes Festes de Maig, amb la Cremada del Dimoni com a acte emblemàtic declarada Bé Cultural d’Interès Turístic per la Generalitat de Catalunya l’any 1991.

Durant l’acte s’ha entregat, a títol pòstum, la Medalla d’Or de la Capital de la Cultura Catalana a Jaume Vives, qui va ser regidor de Cultura i Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Badalona i artífex de l’assoliment de Badalona de ser Capital de la Cultura Catalana 2010.

L’alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha iniciat el seu discurs mostrant el seu convenciment que “aquest 2010 serà molt bon any per Badalona” i ha destacat que la capitalitat de Badalona “serà un esdeveniment memorable” i on la ciutat es mostrarà com el que és: “una Badalona diversa, acollidora, integradora i una ciutat que té cura de la seva gent en tots els seus àmbits”. L’alcalde ha acabat dient que Badalona és una ciutat que “viu intensament la seva pluralitat” i que s’ha de valorar aquesta pluralitat sense fer-ne un problema ja que “és part important de la nostra cultura i de la nostra riquesa com a ciutat”.

Després d’aquest acte inaugural es va oferir al pavelló de La Plana un concert inaugural, a càrrec de Marc Parrot, qui va presentar el seu espectacle "50 anys de la Nova Cançó".


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala