Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 18 de Octubre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 27/1/2012

Dones del Futur ens conviden a conèixer la història de Sant Adrià a peu
- A través de tres rutes pels dos marges del riu i pel Camí Ral, com a commemoració del Mil·lenari de la ciutat.

El carrer de Sant Bonaventura, una de les joies amagades de Sant Adrià. Foto: MSEl Col·lectiu de Dones del Futur han preparat tres rutes històriques de Sant Adrià que duran a terme enguany en motiu de la commemoració del Mil·lenari de la ciutat que se celebra aquest 2012. Tres rutes que es faran a peu i que tindran parades en punts històrics, cadascun d’ells amb l’explicació corresponent.

La primera de les rutes recorre l’antic camí ral, el camí públic que anava de punta a punta de la ciutat, creuant el pont de la Nacional II. Aquest pont, a petició de les Dones del Futur, serà batejat el proper mes de març com a Pont dels Passadors durant la Festa dels Passadors, que a més coincidirà amb la Festa de la Primavera (l'entitat té previst plantar l'olivera del Mil·leneari). Aquesta ruta comença a la creu de terme del La catenària dels tramvies 70-71, al carrer Pi i Margall. Foto: MScarrer Guipuscoa de Barcelona, i acaba a Can Rigalt, passant per MhiC, la subjecció de l’antiga catenària, les cases modernistes de Montsolís, l’arc, el Polidor i les vies dels tramvies 70-71.

La segona de les rutes, la més llarga de les tres, està centrada a la marge esquerre del riu Besòs, des de l’església fins la platja. Algunes de les parades més destacades són les cases del carrer Nebot, el casal de la dona, el monument a la siderúrgia, els vitralls de l’església de Sant Joan Baptista, la xemeneia de la Celo i les defenses militars de la platja.

La darrera de les rutes, la del marge dret, anirà des de la creu de terme fins al Camp de la Bota. Els punts més destacables seran, entre d’altres, les escultures de Charles Collet de l’església de Santes Juliana i Semproniana, la calçada de llambordes, els habitatges commieblocs, també coneguts com a Francoblocks del Besòs.

Les tres rutes estan en periode de preparació. Quan siguin llestes, hi podrà participar tot aquell que estigui interessat en la història de Sant Adrià. Més informació: consolarocarivera@gmail.com.

L'escut de Can Rigalt, a la masia del mateix nom. Foto: MSL'Ateneu Adrianenc, una de les parades a les rutes històriques de Dones del Futur. Foto: MS

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala