Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 08 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 25/1/2012

1.123 persones en situació d'atur es beneficien del programa "Treball als Barris"
- Dins de ls campanya d'ocupació i formació laboral

Un total de 1.123 persones de Santa Coloma de Gramenet en situació d’atur  es beneficien del programa d’ocupació i formació laboral “Treball als Barris”. Foto: Ajuntament de Santa Coloma de GramenetL’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, ha posat en marxa aquest mes de gener una nova convocatòria de “Treball als Barris”. Es tracta d’un conjunt de programes de formació i ocupació laboral, destinat a la millora social, econòmica i urbana dels barris de la Serra d’en Mena (Fondo, Santa Rosa, Raval i Safaretjos) i dels barris centrals (Centre, Cementiri Vell, Llatí, Riera Alta, Riu Nord, Riu Sud i Can Mariner), zones amb una alta densitat de població i elevats nivells d’atur.

Aquesta és la quarta convocatòria que es realitza a Santa Coloma d’aquest programa d’actuació per a afavorir l’ocupació i la formació laboral. “Treball als Barris” s’emmarca al programa “Llei de Barris” que desenvolupa la Generalitat. L’aplicació a Santa Coloma de Gramenet ha permès generar noves oportunitats de feina a 1.123 colomencs, 627 dones i 496 homes, que milloraran la seva formació i realitzaran tasques de millora de la ciutat en matèria d’accessibilitat, qualitat ambiental, cohesió social i dinamització econòmica.

Al llarg d’aquest programa les persones participants realitzen feines relacionades amb el manteniment interior d’edificis, aplicacions informàtiques i instal.lació d’equips i sistemes, atenció sociosanitària a domicili, promoció del civisme, jardineria urbana i restauració entre d’altres.

A la convocatòria 2011-2012 de “Treball als barris” ha augmentat l’esforç conjunt de les institucions implicades -Ajuntament de Santa Coloma, Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Departament d’Empresa i Ocupació i Fons Social Europeu- que aporten més de 3,6 milions d’euros per executar nou programes. Totes les iniciatives tenen un doble objectiu: fomentar la igualtat d’oportunitats, millorar la formació professional i l’accés al mercat laboral.

La taxa mitjana d’atur a Santa Coloma de Gramenet és del 19,1% (tercer trimestre de 2011). Segons dades de la Generalitat de Catalunya, una xifra per sota de la mitjana estatal (21,52%) i de la taxa d’aturats de Catalunya (19,43%). Els joves i les persones amb poca formació són actualment les que es troben amb més dificultats a l’hora d’accedir al mercat laboral.

L’Ajuntament, amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya, ha editat una publicació especial dirigida a informar la ciutadania de tots els detalls d’aquest programa.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala