Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 08 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 28/9/2009

"Tinc un caràcter guanyador, i si em proposo quelcom ho aconsegueixo"
- El lluitador del Club Lluita La Mina,Òscar Parra, ha quedat cinquè al Campionat d'Europa i primer al campionat d'Espanya

L´Òscar Parra, a la seu del Club Lluita La Mina. Foto: MSEl ritme de vida de l’Óscar Parra és esgotador. S’aixeca a les sis del matí per anar fins el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat. Des de les vuit fins a les onze estudia i, a partir de llavors comença el seu entrenament. I des de fa pocs dies, a la tarda treballa al Decahtlón del Port Fòrum.

Amb poc menys de 20 anys, el lluitador del Club Lluita La Mina ha viscut un dels seus millors anys des de que va començar en això de la lluita amb 14 anys. Campió d’Espanya sénior i júnior i cinquè en el Campionat d’Europa és el balanç de la temporada d’una de les promeses fetes realitat de la lluita catalana i espanyola.

I això que només va iniciar-se al món de la lluita per pur entreteniment. “Vaig començar perque es feia aquí a la Mina i el meu germà gran es va apuntar. Al principi feia futbol i lluita. Després vaig entrenar fort durant tres mesos i vaig quedar campió d’Espanya”. Juan Carlos Ramos, president del club i actual regidor d’esports de Sant Adrià, li va dir si es volia dedicar seriosament perque li veia futur. “Li vaig dir que sí i em va dir que havia d’anar al CAR de Sant Cugat”, recorda l’Óscar. En el Centre d’Alt Rendiment demanen un requisit imprescindible. Bé, dos requisits: esforç i estudi. “Et donen una beca però la obligació és estudir”, comenta el lluitador adrianenc. “Ara estic estudiant per fer la Selectivitat perque vull fer enginyeria informàtica”. L’Óscar ho té molt clar: la lluita és important, però el futur ho és encara més. “L’any passat vaig patir molta pressió amb el Campionat d’Espanya i d’Europa. Vaig deixar una mica els estudis, però el que queda d’any em penso dedicar més a mirar cap endavant”. Perque la lluita no és com el futbol, és molt difícil viure dels combats. “Vaig pensar deixar-ho per centrar-me als estudis, però ara que també treballaré ho podré compaginar. Això sí, no sé què passarà quan començi la carrera”, reflexiona l’Óscar.

El que sí que té clar és que sempre estarà vinculat al club que l'ha format i al barri on tothom li reconeix els èxits. Perque, encara que Sant Adrià és la ciutat catalana amb més lluitadors federats i té dos dels clubs més competitius de Catalunya, la majoria d’adrianencs no saben que un dels seus veïns ha aconseguit arribar on molt pocs lluitadors espanyols. “Això sí, quan es fan campionats a Sant Adrià, s’omple el pavelló. I el darrer Campionat d’Espanya júnior i escolar que es va fer a Sant Adrià va ser tot un èxit, tant que la Federació Espanyola vol fer un altre”, reconeix l’Óscar.

“Tinc un caràcter guanyador, i si em proposo quelcom al final ho aconsegueixo”. Aquesta és la força de l’Óscar, que encara veu lluny els Jocs Olímpics. Veient el seu historial, sembla que res queda massa lluny.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala