Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 29/1/2010

Es presenta en el ple el pressupost pel 2010 amb previsions de reduir el deute
- L’equip de govern ho accepta i CiU i PP s’abstenen

El regidor d’Hisensa, Pedro Rivero, ha presentat aquest matí el pressupost incial per aquest 2010, que vindrà marcat per l’incertesa d’ingressos procendets de la construcció i per la retallada dels ajuts de les institucions públiques, que es reduiran en 2,5 milions. L’aspecte més destacat per Rivero en la seva presentació ha estat la reducció de les despeses corrents, gràcies en bona part a l’ajustament de la plantilla del consistori i, entre moltes altres coses, a la congelació dels sous dels regidors i a la no contractació de càrrecs de confiança. Una de les partides que sí augmentarà aquest any seran les despeses de capital, per la inversió que s’haurà de fer en el Mercat Municipal (el ple també ha servit per aprovar el Projecte bàsic i executiu del mercat municipal d’abastaments). Rivero es va mostrar molt esperançat en que el consistori pugui reduir el seu deute en 5,8 milions d’eu

El ple de l'Ajuntament ha tractat els pressupostos del 2010. Foto: MS

ros, una xifra que el situaria a la cua dels ajuntaments catalans en aquest tema. Josep Sabadell (CiU) va agrair l’esforç fet per la regidoria d’Hisenda, “perquè administrar números petits amb grans despeses no és gens fàcil”, tot i que no va compartir l’optimisme de Rivero ja que els ingressos contemplats en el pressupost no estan, segons ell, garantits i això suposaria la fallida del pressupost. “Potser s’haurà de fer una revisió del text segons com vinguin els ingressos de la construcció”.

El representant de la coalició ICV-EUiA, Gregorio Belmonte, va afirmar que és molt positiu presentar un pressupost obert sobre el que es pugui reflexionar en qualsevol moment. A més, va reflexionar sobre el fet que si la ciutadania fos més cívica es retallarien encara més les despeses i es millorarien els serveis de l’ajuntament.

Per la seva banda, el PP, amb veu del seu portaveu Salvador Aragall va afirmar que “l’equip de govern ha inflat els ingresos o, dit d’una altra manera, ha pecat d’optimista”, tot i que ha afirmat que era un pressupost més real que els anteriors. Els dubtes dels populars se centraven en la inversió del futur Mercat Municipal, “que és plurianual, arriba fins el 2012 i no estan tampoc clars ni segurs”. Rivero li va contestar que, encara que fos plurianual, no implica la inseguretat pressupostària.

En el ple també es van tractar altres disposicions, com l’aprovació inicial de l’Ordenança municipal reguladora de la prestació electrònica de serveis públics i el registre electrònic de l’organització municipal o la constatació que la recollida selectiva de residus arribarà a la Mina nova a partir de l’1 de gener de 2012.

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala