Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 19 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 22/12/2011

Un treball sobre la drogoaddicció a la Mina aconsegueix la beca Carnet Jove de Fotoreportatge
- Benestar Social i Família resol la IV convocatòria a favor del treball ‘Tòxic’, elaborat per Sergi Alcázar

Fotografia del reportatge ‘Tòxic’, elaborat per Sergi Alcázar. - Foto: Sergi Alcázar©L’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família ha resolt la IV convocatòria de la de la Beca Carnet Jove Connecta’t al Fotoreportatge. La proposta guanyadora ha estat el treball ‘Tòxic’, elaborat per Sergi Alcázar. 

El reportatge periodístic consta d’un conjunt de fotografies que aborden el problema de la drogoaddicció al barri de La Mina de Sant Adrià de Besòs. Sergi Alcázar ja havia documentat fotogràficament diferents cares d’aquest barri durant tres anys, però fins ara no havia pogut retratar mai aquest col·lectiu. En el procés de treball, el jove reporter s’ha hagut de familiaritzar amb els protagonistes de la història, segons ha explicat. 

A més de la qualitat tècnica de les imatges, fetes en blanc i negre, els membres delFotografia del reportatge ‘Tòxic’, elaborat per Sergi Alcázar. - Foto: Sergi Alcázar©jurat que han resolt el veredicte han destacat l’interès periodístic de ‘Tòxic’, en tractar-se d’una realitat marginal i sovint oblidada. 

El jove fotògraf, de 20 anys i veí de Premià de Mar, gaudirà d’una beca que li permetrà inserir-se al món professional del fotoperiodisme. En concret, Sergi Alcázar publicarà un reportatge fotogràfic mensual durant un any a les revistes i mitjans digitals que formen part de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals, que agrupen a 1,5 milions d’usuaris cada mes. La dotació de la beca, a més, és d’un total de 5.000 euros. 

Fotografia del reportatge ‘Tòxic’, elaborat per Sergi Alcázar. - Foto: Sergi Alcázar©La convocatòria 2011 de la beca Fotoreportatge ha comptat amb la participació de 59 titulars del Carnet Jove. A més del guanyador, els cinc finalistes han estat: Xènia Solà i Masafrets (26 anys, Mataró), Baruc Francesc López i Gil (29 anys, Barcelona), Sofia Guadalupe Solís i Salazar (27 anys, Barcelona), Miquel Vilches i Muñoz (18 anys, Badalona) i Paola Lai (29 anys, Sabadell).

Els reportatges fotoperiodístics presentats pel guanyador i els finalistes es poden consultar a l’enllaç: www.carnetjove.cat/connectat

 

Uns 90.000 participants el 2011Fotografia del reportatge ‘Tòxic’, elaborat per Sergi Alcázar. - Foto: Sergi Alcázar©

Les Beques Carnet Jove són una aposta de l’Agència Catalana de la Joventut per reforçar la vessant social i participativa del carnet, que inclou propostes per fomentar la interrelació entre la gent jove, la mobilitat internacional, la cooperació amb el Tercer Món i per ajudar als joves a accedir al món professional, potenciant la creativitat i l’accés a la cultura. El Carnet Jove supera el mig milió de titulars. 

L’any 2011, un total de 89.235 joves van participar a les diferents propostes del Connecta’t, xifra rècord des de l’inici del programa el 2006. La incorporació de les xarxes socials (Facebook i Twitter) ha ajudat a popularitzar el programa entre els titulars del Carnet Jove i els joves en general.

 

Text: departament de Benestar Social i Familia de la Generalitat

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala