Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 15/12/2011

Tusgsal presenta la nova xarxa del transport de superficie del Barcelonès Nord
- La nova línia B20 connectarà el barri de La Catalana amb Barcelona i Santa Coloma de Gramenet

La nova xarxa es posarà en marxa el proper dilluns, 19 de desembre. Foto: JPAquest matí s’ha presentat a la seu de Tusgsal la nova xarxa d’autobusos de l’empresa badalonina Tusgsal, la concessionària del transport públic de superficie del Barcelonès Nord. La nova xarxa, que es posarà en funcionament el 19 de desembre, s’adapta a les noves circumstàncies que han modificat la mobilitat a la zona. En altres paraules, l’arribada del metro a zones de Badalona i Santa Coloma de Gramenet on no hi era present. A l’acte de presentació han participat Fermín Casquete, director de l’empresa, Marcos Casquete, director general de Tusgsal, Antonio Vilches, director de l’àrea d’explotació, i José María Parra, director de l’àmbit de serveis generals.

Els quatre pilars d’aquesta nova xarxa han estat enumerats i explicats per Fermín Casquete i són: “crear una autèntica xarxa integrada de transport públic, prioritzar les D'esquerra a dreta, Antonio Vilches, Marcos Casquete, Fermín Casquete i José María Parra. Foto: JPnecessitats de mobilitat interna del Barcelonès Nord, millorar l’eficiència del servei i facilitar l’accessibilitat als equipaments públics”. Segons Casquete, “aquesta nova xarxa, que s’ha redistribuit i optimitzat, és austera, conforme els temps que vivim, i reduirà recursos”. Pel màxim responsable de l’empresa, “és veritat que el metro absorbeix passatgers, però hi ha molts ciutadans del Barcelonès Nord que viuen lluny del metro. El nostre objectiu amb aquesta nova xarxa és apropar-los”. Ara el repte a llarg termini será “l’adequació de les freqüències”. Casquete va parlar també de la pèrdua de passatgers, per la crisi en general i per l’arribada del metro en particular, que en els darrers tres anys han suposat 4 milions menys de viatgers.

La noxa xarxa de Tusgsal pel Barcelonès Nord consta de 33 línies, cinc d’elles noves (B2 (Canyadó-Hospital Esperit Sant), B33 (Pomar-Av. Martí Pujol), B44 (Pomar-Av. Martí Pujol), B8 (Bonavista-Morera-Bufalà-Bonavista) i B9 (Bonavista-Bufalà-Morera-Bonavista). La creació d’aquestes noves línies tenen l’objectiu de millorar la comunicació entre barris (per exemple, Pomar i la Morera estaran connectats amb el centre amb una Els usuaris reben tota la informació de la nova xarxa a les parades d'autobus. Foto: JPfreqüència de 4 minuts) i arribar a les zones allunyades del metro. Els codis canviaran, i a partir d’ara totes les línies començaran amb una B, de Barcelonès Nord, seguida d’un o dos números.

A més, algunes línies s’han fusionat per acabar amb la idea d’alguns usuaris “que ens deien que semblava que féssim turisme”, ha comentat Antonio Vilches. Així, s’han fusionat alguns trams de la B21 i la B20, la B3 i la B5, la B12 i la B0, la B26 i la B6 i la B22 i la B2.

La redissenyada línia B20 connectarà el barri de La Catalana amb Barcelona i Santa Coloma de Gramenet. El seu recorregut anirà de l’avinguda de Ramon Berenguer (Santa Coloma de Gramenet) a la ronda de Sant Pere (Barcelona). A Sant Adrià, cal destacar que ampliarà la cobertura donant servei a la Catalana nova, amb una parada en cada sentit de l’avinguda Catalana.

Aquesta serà la primera línia d’autobús que connecti el nou barri amb els municipis veïns i amb els altres barris de Sant Adrià de Besòs (Sant Joan Baptista i Sant Adrià Nord). A banda de facilitar la comunicació amb el centre de Santa Coloma, de Sant Adrià i de Barcelona, també facilitarà l’accés a punts d’interès, serveis i equipaments com ara l’Hospital de l’Esperit Sant, el recinte Torribera, el CAP Doctor Barraquer, el complex d’habitatges i lleure Cúbics, el nou Camp Municipal d’Esports de Santa Coloma de Gramenet, les estacions de metro Santa Coloma (L1), Can Peixauet (L9) i Artigues-Sant Adrià (L2), el districte 22@ i l’Estació del Nord de Barcelona. També millorarà la freqüència de pas, que serà de 20 minuts en els dies feiners,Tota la informació de la nova xarxa al web www.novaxarxa.cat. de 25 a 30 minuts els dissabtes i de 30 minuts els festius.

En aquest terreny de les freqüències, també es reduirà a la meitat la de la línia B19, que uneix els centres hospitalaris de Can Ruti i Vall d’Hebron), que passarà de 30 a 15 minuts, a més de funcionar també els festius.

Tota la información sobre la nova xarxa del transport de superficie del Barcelonès Nord es pot consultar al web www.novaxarxa.cat.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala