Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 09 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 28/1/2010

Nou taller de civisme per als alumnes colomencs
- És una de les 204 activitats que formen part del Programa d'Activitats Educatives complementàries

Des de principis de gener i durant la resta del curs, més de set-cents escolars dels centres d’educació infantil i primària, i de secundària, de Santa Coloma de Gramenet participen a la nova edició del Taller de civisme: a casa, a l’escola i al carrer que promou l’Ajuntament de Santa Coloma i que està obert a totes les escoles de la ciutat.

Aquest és el cinquè any que s’organitza el Taller, una iniciativa que forma part de l’àmbit dedicat a la sostenibilitat i el canvi climàtic dins del Programa d’Activitats Educatives complementàries 2009-2010 del Servei d’Educació i Infància del consistori. Aquest programa enguany contempla 204 activitats entre les quals destaca, pel nombre d’inscripcions, aquest Taller de civisme, el Parc infantil de trànsit, l’activitat Joves i salut: Pack Salut A Secundària i les audicions de música.Programa d'Activitats Educatives complementàries.

Quant al Taller de civisme, durant un matí els escolars assisteixen a sessions teòrico-pràctiques a les pròpies escoles, amb un doble objectiu educatiu: per una banda, que aprenguin bones pràctiques per a un comportament cívic a seguir per a la bona convivència a casa, a l’escola i al carrer; i per l’altra, que coneguin la feina de l’equip de persones que s’encarreguen de mantenir la ciutat neta i sostenible. A la vegada l’Ajuntament busca sensibilitar els escolars en la promoció de la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic.

Per acomplir aquests objectius, el Taller de civisme es divideix en tres parts. La primera és on els alumnes coneixen les tasques i obligacions que han de seguir a casa, a l’escola i al carrer per mantenir aquests espais nets i cuidats, com la correcta separació de residus i el foment del reciclatge, entre d’altres. La segona part inclou l’exposició de les actuacions “incíviques” que actualment són subjectes de infracció o multa com pot ser pintar les parets, deixar els excrements dels animals de companyia al carrer, no cuidar el mobiliari urbà i no reciclar correctament, entre d’altres aspectes a evitar. A la tercera part del Taller és on els nens i les nenes poden veure com treballa el Servei de neteja de l’Ajuntament amb la màquina escombradora i la seva important tasca per mantenir cuidada la ciutat.

En aquests moments 10 centres escolars ja s’han adherit al Taller de civisme, el que suposa la participació de més de 700 escolars. A partir de setembre, s’ampliaran les inscripcions de cara al curs 2010-2011, en el que serà el següent Programa d’Activitats Educatives Complementàries.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala