Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 23 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 2/12/2011

Badalona és un dels municipis que participa en el Projecte Pilot del Segell Europeu de la Innovació i la Bona Governança Local
- El regidor de Seguretat, Convivència i Participació assisteix avui a la trobada que té lloc a Màlaga

Miguel Jurado participa al Projecte Pilot del Segell Europeu de la Innovació i la Bona Governança Local. Foto: Ajuntament de BadalonaEl regidor de Seguretat, Convivència i Participació de l’Ajuntament de Badalona, Miguel Jurado, participa aquest divendres en la Tercera Trobada del Projecte Pilot del Segell Europeu de la Innovació i la Bona Governança Local (ELOGE) impulsat pel Consell d’Europa que avui s’està celebrant a Màlaga.

Juntament amb Badalona, en el projecte ELOGE participen les ciutats de Girona, Pineda de Mar, Getafe, Málaga, Donostia-San Sebastián, Rubí, Vitoria-Gasteiz y Siero. També intervenen les ciutats de Strasbourg i Bordeaux (França) i Nûrtingen (Alemanya).

El Segell ELOGE és un dels pilars de l'Estratègia per a la innovació i la bona governança a nivell local del Consell d'Europa. Aquesta Estratègia va ser aprovada pel Comitè de Ministres del Consell d'Europa el març de 2008. El Segell Europeu pretén recompensar a les administracions territorials europees per la qualitat de les seves pràctiques, la qual es determina d'acord a dotze principis de bona governança a nivell local entre els quals hi ha la participació ciutadana, el comportament ètic, la transparència, l'obertura, l'eficàcia, l'eficiència i els drets humans.

El Segell Europeu es posa a prova en una quarantena d’administracions territorials europees en vuit països diferents. Els primers Segells Europeus es van concedir a administracions territorials búlgares el maig de 2011, i altres s’ha previst concedir-los a administracions territorials noruegues entre finals de 2011 i principi de 2012.

Aquesta Trobada de Màlaga té per objectiu assolir un acord sobre la versió final dels instruments del Segell Europeu que s'han d'utilitzar a Espanya, i examinar amb els representants del Ministeri de l'Interior espanyol i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) el possible calendari per a la posada en pràctica del Segell Europeu a Espanya en 2012/2013.

També s’analitzaran les mesures que s’hauran d'adoptar per tal d'assegurar la seva promoció i identificar les fonts de finançament disponibles. En aquesta ocasió, es convidarà als representants de les autoritats territorials espanyoles que experimenten el Segell a comunicar les seves propostes finals de modificacions dels instruments del Segell i els seus suggeriments en matèria de finançament.

Finalment, els participants intercanviaran amb detall els seus respectius mecanismes de promoció de la participació ciutadana a nivell local.

 

 

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala