Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 18/9/2009

"La política és un servei al ciutadà"
- La diputada a Madrid pel PPC, Dolors Montserrat, va participar a la primera tertúlia d'actualitat de la temporada a la Biblioteca

Un moment de la primera tertúlia d'actualitat de Sab.cat a la Biblioteca de Sant Adrià. Foto: MSDolors Montserrat i Montserrat és llicenciada en dret per la Universitat Abad Oliba i ha exercit d’advocada des del 1997 amb despatx propi especialitzat en dret urbanístic, immobiliari i ambiental. Fins l’any 2004 també va exercir d’advocada d’ofici. És regidora pel grup popular a l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia des de fa dues legislatures i a les passades eleccions generals va entrar com a número cinc a les llistes del Partit Popular per Barcelona. Al Congrés dels Diputats ha estat nomenada portaveu adjunta de la Comissió de Justícia, vocal de la Comissió Mixta per l’estudi del problema de la drogodependència i ponent del projecte de llei d’implantació de la nova Oficina Judicial. També ha treballat els darrers mesos en la proposta de reforma de la Llei del menor presentada pel grup popular al Congrés. És filla de Dolors Montserrat, parlamentària del Partit Popular al Parlament de Catalunya, i el passat 17 de setembre va participar a la primera tertúlia de la temporada de l’associació SAB.cat a la Biblioteca de Sant Adrià.

Pregunta. És complicat compaginar els càrrecs de regidora a Sant Sadurní d’Anoia i el de parlamentària al Congrés dels Diputats?

Resposta. Sí és complicat en el meu cas perquè a Sant Sadurní d’Anoia només hi ha un regidor del Partit Popular. A Sant Sadurní governa CiU en minoria i el PP està donant suport a aquest govern des de l'oposició. Per tant, és difícil perquè has d’anar a Madrid uns dies de la setmana, però si tens un bon equip és tot mes fàcil. A més, un partit no és només una única persona, som un equip, i molt bó tant a Sant Sadurní com a Madrid, on som un grup més gran, 153 diputats.

Pregunta. Es viu molt diferent la política a Madrid i a Catalunya?

Resposta. No, no es viu diferent perquè la política és un servei al ciutadà, i per tant la defensa dels interessos i l’ajuda davant de les problemàtiques que pugui tenir qualsevol ciutadà a Sant Adrià o a Sevilla, per exemple, si bé és cert que les circumstàncies poden ser diferents, es treballen d’igual manera. Sempre dic que la política més maca, jo que he viscut les dues, és la municipal, perquè és la més directa, aquella que pots tocar. La que et para la gent pel carrer i et demana ajuda o et presenta problemes quotidians, i on pots fer realitat una necessitat directa d’un ciutadà. Cosa que al Parlament no passa, la política que fem no és tan directe, has de negociar molt més, hi ha molts més sectors que hi participen. A la política nacional pots posar el teu granet de sorra però la política no és tan directa com la política municipal. És molt maca la política municipal perquè aprens aquesta proximitat real que té l’Ajuntament amb el ciutadà. Una proximitat que no tens a nivell nacional. Per exemple, recentment m’he entrevistat amb el sector de prevenció de riscos laborals. Clar que tens l’atenció directa, però la necessitat que tenen aquestes empreses potser fins aquí un any o any i mig no s’aconseguirà el que estan demanant. En un municipi, el ciutadà té més a prop el regidor, i als Ajuntaments, com al de Sant Adrià, que només són 21 regidors, és molt més fàcil posar-se d’acord que no pas 350 persones.Pedro de la Prada i Dolors Montserrat. Foto: MS

Pregunta. Com és el dia a dia de feina al Congrés?

Resposta. Hem d’estar a Madrid dimarts, dimecres i dijous, perquè el dilluns i el divendres els diputats puguin tornar a la seva cincumscripció per poder fer territori. Jo sóc diputada per Barcelona i per tant m’haig de preocupar per les necessitats de la província. Els tres dies que ets a Madrid treballes moltíssim perquè tens moltes reunions. Abans, com a ciutadana, perquè soc encara novell al Parlament, només hi soc des del passat mes de març, pensava que els diputats no hi eren mai als seus escons i em preguntava on serien. Doncs bé, ara sé que estan reunits i en comissions, perquè aquests tres dies tens l’agenda plena. Entres a les 9 del matí i surts a les 10 de la nit. Moltes vegades no hi ets al ple perque estas en reunions o fins i tot en les comissions, perquè si no hi votacions el Congrés es poden fer comissions en moments de ple.

Pregunta. El fet de que la mare fos política és el que li va fer entrar en aquest món?

Resposta. T’explico l’anècdota. Jo sóc afiliada al Partit Popular des dels 16 anys. A Sant Sadurní d’Anoia passava que, encara que l’Ajuntament va passar de tenir 13 a 17 regidors, en unes eleccions teniem un regidor i a les següents no. El que va passar és que el regidor que havia perdut a les passades municipals no es va voler presentar. Faltaven 48 hores per presentar les llistes, la mare era la presidenta provincial per Barcelona i no podia ser que a Sant Sadurní no es presentés cap candidatura del Partit Popular. Vam fer una reunió, vam cridar a tots els afiliats i es va demanar qui es volia presentar. Jo em casava un mes abans de les eleccions i ja tenia preparat el viatge de noces i tornava dues setmanes abans de les municipals. Al final vam quedar tres persones, i vaig dir que si ningú es presentava doncs ho feia jo perquè jo sento els colors del partit, he sigut de Noves Generacions i volia que Sant Sadurní tingués una candidatura del Partit Popular perquè per mi és això la democràcia, com més gran sigui el mapa de partits polítics més bé està representada la ciutadania. Al final vam quedar tres noies, es va votar entre els afiliats i vaig guanyar per un únic vot. Així vaig entrar a la política. La cosa va anar bé perquè a aquelles eleccions vam recuperar el regidor i a les darreres ho hem consolidat. A vegades no saps com et vé la vida.

Pregunta. Però ara contenta, no?

Resposta. Molt, la veritat és que vaig entrar a la política perquè em sento molt representada pel partit, m’agrada com gestiona i tenia clar que si entrava en política era per defensar els interessos de tots els ciutadans, no només dels qui ens han votat, perquè aquesta és la filosofia del partit.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala