Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 01 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sez - - 24/11/2011

III Festival Internacional de CInema de Drets Humans
- De l'1 a 3 de desembre amb 17 pellcules de 6 pasos

De l'1 al 3 de desembre, III Festival Internacional de Cinema de Drets Humans.La ciutat de Santa Coloma de Gramenet acollirà els dies 1, 2 i 3 de desembre la 3a. Edició del Festival Internacional de Cinema de Drets Humans, un espai de reflexió i debat a partir de la projecció de pel·lícules i documentals que aborden les principals mancances de llibertats fonamentals arreu del món.

Aquest matí, la regidora de Cultura, Solidaritat i Cooperació, Petra Jiménez, i el director del Festival, Javier Luna, han presentat als mitjans de comunicació el programa del Festival, que inclou la projecció de 17 pel·lícules, documentals i curtmetratges independents de sis països (Costa Marfil, Itàlia, Senegal, Canadà, Perú i Espanya).

El certamen es desenvoluparà en dos espais -la Sala d’Actes de la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré i el Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar- i les projeccions precediran a les taules rodones i debats encapçalats pels directors i directores dels films, protagonistes i especialistes en la defensa de drets humans i de la solidaritat.

El dissabte 3 de desembre, a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré (21.30 hs) es celebrarà l’acte de lliurament dels premis i la projecció de la pel·lícula guanyadora. El jurat està integrat per professionals del món del cinema, com són Fabio Gobbio (muntador), Pau Guix (director i guionista), André Herrera (actor), Miguel Ibáñez Monroy (guionista de cinema, televisió i teatre) i la regidora de Cultura de Santa Coloma Petra Jiménez. Es concediran tres premis –Millor pel·lícula de Drets Humans, Millor Pel·lícula d’Igualtat i Interculturalitat i Millor Pel·lícula de Memòria i Justícia Universal- a més del Premi especial del Públic.

Enguany, s’ha proposat als 8 instituts colomencs el passi de les pel·lícules d’aquest certamen, amb les posteriors activitats de debat i reflexió adreçades als joves estudiants, a càrrec dels organitzadors del festival i, en alguns casos, dels autors i protagonistes de les produccions.

La 3a. edició del Festival està organitzada per l’Asociación Acción y Participación (AP), la Fundació Internacional Olof Palme i Ajuntament de Santa Coloma; i hi compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Casa Amèrica de Catalunya, Centre Euro-Argentí de Catalunya i la Xarxa de Televisions Locals, entre d’altres.

 

La defensa de les llibertats a l’Àfrica i els Indignats, temes destacats

El Festival continua sent un projecte de ciutat que obre una nova oportunitat per continuar debatent i apostant per la defensa dels drets humans, la pau i les llibertats fonamentals de les persones arreu del món.

Enguany, s’ha posat especial accent en les lluites a l’Àfrica per les igualtats ètniques, religioses i politiques, i els principals problemes que avui castiguen aquest continent (la fam i la manca d’aigua). A partir de les projeccions també es podrà reflexionar sobre la lluita dels drets humans del poble Sahrauí, la persecució política de les persones que busquen la igualtat a Sudamèrica, la lluita de les dones espanyoles de la postguerra, la visió dels nens i nenes de la Guerra Civil espanyola, entre d’altres. Especial menció també es realitzarà al moviment dels indignats i el reflex de la seva lluita en el moment actual.

 

Santa Coloma en la promoció dels drets humans i les llibertats

La ciutat de Santa Coloma de Gramenet té una llarga trajectòria en la promoció dels drets humans i les llibertats democràtiques. L’Ajuntament, juntament amb les entitats del món de la solidaritat i cooperació i la ciutadania, organitzen cada any esdeveniments com les Jornades per la Pau i la Cooperació, la Festa de la Cooperació colomenca i al proper Nadal està previst el cicle d’exposicions Diaris de Viatge al Centre Cívic Riu, entre d’altres.

A més, està en marxa al Mas Fonollar l'Espai per la Pau i la Cooperació i els Drets Humans, amb l'objectiu d'esdevenir una porta oberta a l'educació per la pau en l'àmbit local. Cal afegir que la ciutat forma part del projecte Municipis constructors de Pau que agrupa a 25 ciutats catalanes amb l'objectiu de prevenir la violència, fomentar la convivència, educar per la Pau i, en definitiva, contribuir a fer unes societats més justes.

 

 


| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala