Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 22 d'Abril de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 4/11/2011

El Centre Cívic Can Cabanyes de Badalona acull l’exposició “La vida a pagès”
- Dimarts, 8 de novembre, s’inaugurarà la mostra que es podrà visitar fins a final de desembre

El Centre Cívic Can Cabanyes de Badalona acull l’exposició “La vida a pagès”. Foto: Ajuntament de BadalonaAquest dimarts, 8 de novembre, a les 18 hores, s’inaugura al Centre Cívic Can Cabanyes de Badalona (rambla de Sant Joan, 59-77) l’exposició “La vida a pagès - L’Estudi de la masia catalana”.

Entre l’any 1923 i el 1936 es va dur a terme per part, d’un equip de científics i humanistes impulsat per Rafael Patxot i encomanat al Centre Excursionista de Catalunya, el projecte d’investigació “Estudi de la masia catalana”.

L’objectiu d’aquest projecte d’investigació era deixar testimonis escrits, orals i gràfics de les característiques arquitectòniques de les masies, les feines de camp, les tradicions, la llengua, la indumentària, les festes i els costums del món rural, ja que s’adonaven que estaven desapareixent. L’arxiu recull 7.700 fotografies de l’època, sobre la vida a pagès a Catalunya i a les Illes Balears, així com fitxes descriptives de les activitats agrícoles i de les masies.

L’exposició dóna a conèixer l’arxiu documental de l’estudi que el Centre Excursionista de Catalunya ha custodiat, ha conservat i ha recuperat.

A Badalona, l’”Estudi de la masia catalana” va produir prop de 200 fotografies de masies i elements de la vida a pagès al municipi durant els anys 30. Per complementar l’exposició, la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat i el Museu de Badalona, han realitzat un treball de recerca de l’arxiu d’imatges del museu de la ciutat.

A partir de les fotografies de les masies de Badalona, facilitades pel Centre Excursionista de Catalunya, i de les de l’arxiu d’imatges del Museu, s’han escollit prop de 150 imatges de 79 masies, en diferents èpoques (des dels anys 30 fins a l’actualitat), que es mostren en format audiovisual i en un plafó, que complementen l’exposició i donen a conèixer el passat agrícola de la ciutat i el conjunt del patrimoni arquitectònic i paisatgístic que representen encara les masies existents a l’actualitat.

La mostra es podrà visitar fins divendres 30 de desembre, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, i de 16 a 21 hores, i els dissabtes de 16 a 20 hores, al Centre Cívic Can Cabanyes.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala