Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 08 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 3/9/2009

Editorial Festa Major

 Tots som d’una manera en funció de les circumstàncies, de l’entorn, de les persones que ens envolten en cada moment. No som els mateixos a la feina, a casa o amb els amics prenent alguna cosa al bar. La majoria de nosaltres amaguem parts de la nostra vida, de la nostra personalitat, perque no sempre podem ser nosaltres. La pregunta seria: qui som nosaltres? Som els qui ens aixequem cada matí per anar a l’oficina? O les persones que sortim a dinar amb els amics de la facultat? O els amics que som tot orelles per aquells que confien en nosaltres a l’hora de resoldre un problema? La resposta més òbvia seria que som totes aquestes persones a la vegada, però sona una mica com una enfermetat mental. És poden ser tantes persones a la vegada? Els psiquiatres afirmen que existeixen molt pocs casos de veritable personalitat múltiple, però si ens analitzem a nosaltres mateixos arribarem a la conclusió que som totes aquelleCartell de la Festa Major 09s persones que la societat construeix al nostre voltant, just darrera del mirall.

Amb les ciutats passa el mateix. Cadascun de nosaltres crea la seva pròpia ciutat on viure. Els carrers que més freqüentem constitueixen el centre de les nostres existències. Els comerços on fem la compra diària són els nostres referents a l’hora de saber quines són les nostres necessitats. Les persones amb les que coincidim a l’ascensor s’acaben convertint en la ciutadania real de la ciutat. Els actes de la Festa Major que no ens perdrem mai són els que constitueixen la veritable celebració del sant patró. Perquè també creem nosaltres la veritable Festa Major de Sant Adrià. Els actes no serien res sense la participació de la gent. S’imaginen un pregó sense públic a la plaça de la Vila? O un correfoc sense veïns que baixen al carrer per veure de prop els dimonis? O una Festa del Mar sense els nens i nenes corrent per la sorra de la platja a la xorrada? O uns Premis Ciutat de Sant Adrià sense entitats que votessin per un guanyador.

 

Aquests guardons són una de les principals novetats de la Festa Major de 2009, que una altra vegada serà aprofitada pel consistori per inaugurar nous equipaments (com el Pont de La Catalana o les noves instal·lacions de Protecció Civil). Com deiem abans, cadascú crea la seva pròpia Festa Major i els polítics no poden deixar mai de fer política.

Quina és la nostra Sant Adrià: la que viu endormiscada tot l’any o la que desperta amb els focs d’artifici i la música de la Festa Major? Que cadascú escolli la seva preferida.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala