Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 28 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 5/10/2011

La Diputació de Barcelona cedeix a l’Ajuntament de Badalona una estació mòbil de mesura de la qualitat de l’aire
- L’estació estarà situada davant de l’edifici El Viver durant tres mesos

La Diputació de Barcelona cedeix a l’Ajuntament de Badalona una estació mòbil de mesura de la qualitat de l’aire. Foto: Ajuntament de BadalonaBadalona disposa des d’avui dimecres, 5 d’octubre, i per un període de sis mesos, una estació mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica amb l’objectiu de poder conèixer la qualitat de l’aire en determinades zones de la ciutat.

Aquesta nova estació, cedida per la Diputació de Barcelona a través de l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental, disposa d’analitzadors automàtics i manuals dels contaminants atmosfèrics més importants: partícules en suspensió de diàmetre igual o inferior a 10 i 2,5 micres (PM10, PM2,5), diòxid de nitrogen (NO2), ozó (O3), diòxid de sofre (SO2), benzè i altres compostos orgànics volàtils (COV). Aquesta unitat mòbil també disposa de sensors de les variables meteorològiques (direcció i velocitat del vent, temperatura, humitat, radiació solar, pressió atmosfèrica i pluja).

Està previst que estigui tres mesos ubicada davant de l’edifici municipal El Viver, a la confluència de l’avinguda del President Lluís Companys i de la plaça de l’Assemblea de Catalunya, una zona caracteritzada per l’elevat trànsit que suporta i que permetrà mesurar de forma directa com afecta a la qualitat de l’aire.

A partir de gener l’estació es traslladarà a la zona industrial del polígon sud de Badalona per fer seguiment de la qualitat de l’aire en una zona més industrialitzada.

Aquesta nova instal·lació complementa també l’estació mesuradora de la qualitat de l’aire situada a la plaça dels Països Catalans on es mesuren els nivells de diòxid de nitrogen (NO2), ozó (O3), monòxid de carboni (CO) i diòxid de sofre (SO2) i l’estació mesuradora de partícules PM10, situada a l’edifici El Viver.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, ha destacat que “aquesta estació mòbil ajudarà a conèixer amb més exactitud els nivells de contaminació d’una zona amb molt de trànsit i permetrà estudiar mesures noves per poder posar en marxa el nou Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire 2011-2015 que tot just aquest passat mes de setembre va presentar la Generalitat de Catalunya i el qual dóna un paper molt rellevant als ajuntaments en la millora de la qualitat de l’aire”.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala