Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 05 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 3/10/2011

S'inicia el cobriment dels escocells dels arbres que dificulten la mobilitat
- S’actuarà en un total de 36 carrers de diferents barris de la ciutat i es cobriran uns 1.025 escocells de l’arbrat viari

Aquest mes d’octubre comencen els treballs per cobrir els escocells dels arbres que dificulten l’accessibilitat en alguns carrers de Badalona. L’objectiu d’aquest projecte és potenciar i millorar la mobilitat dels vianants en aquells carrers que tenen una dificultat de mobilitat agreujada per la presència d’arbrat com carrers amb fort pendent, voreres estretes, entre d’altres aspectes. La previsió és que aquests treballs s’allargaran 5 mesos.

El cobriment d’escocells es fa amb un tipus de resina amb pedretes que serà permeable per garantir l’aireació de les arrels i l’entrada de l’S'han iniciat els treballs per cobrir els escocells dels arbres que dificulten la mobilitat dels vianants. Foto: Ajuntament de Badalonaaigua. La previsió d’escocells a cobrir és d’uns 1.025.

Els treballs començaran pels barris de Morera i Bufalà i es preveu que segueixin pels barris de Sant Crist, Lloreda, La Pau, Sistrells, La Salut, Sant Joan de Llefià, Artigues, Sant Roc, Progrés, Coll i Pujol, Centre, Canyadó i Manresà. El pressupost destinat a aquests treballs és de 122.000 euros.

Tenint en compte que a Badalona hi ha aproximadament uns 25.000 arbres, s’han hagut de seguir un criteris per prioritzar alguns carrers amb pendent i estrets, que estiguessin a prop d’equipaments públics com Centres d’Atenció Primària (CAP), escoles, poliesportius i que els arbres estiguessin consolidats per tal que la resina no actuïi com un obstacle en el creixement de l’arbre. Per altra banda, també s’han prioritzat carrers amb una gran afluència de vianants, com els de tipus més comercials.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha explicat que “aquests nous escocells que cobrim es sumen als 800 que, aproximadament, ja teníem coberts a l’entorn de totes les parades d’autobús i als principals eixos comercials de la ciutat”. Sònia Egea ha afegit que “la intenció de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat és poder anar cobrint bona part dels escocells dels carrers de la ciutat per tal de millorar la mobilitat dels vianants, en especial, de les persones amb mobilitat reduïda i també dels pares i mares amb cotxets de nens petits que moltes vegades es troben que han de baixar de la vorera per poder passar còmodament”.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala