Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 10 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 28/9/2011

L’Esbart Dansaire organitza la segona edició de la festa de cultura tradicional Adrifolk
- A més, inicia la seva activitat de balls tradicionals i de bastons també a Sant Adrià Centre

La segona festa de cultura tradicional, aquest dissabte, 1 d'octubre, a la plaça de la Vila.El proper dissabte, 1 d’octubre, la plaça de la Vila acollirà la segona edició de la festa de cultura tradicional Adrifolk, una iniciativa de l’Esbart Dansaire Sant Adrià, amb la col·laboració especial de la Tronada de Diables i Diablesses de Sant Adrià i la Colla Gegantera, l’Ajuntament adrianenc i el patrocini de Tersa. El seu president, Xavier Blanes, té molt clar que “la cultura tradicional s’ha de fomentar, i la millor manera és mostrar-nos a la ciutadania perquè ens coneguin i, si volen, s’apuntin a l’entitat”. Per això és molt important “fer cantera”, i la millor manera és introduir els més petits des de ben aviat. “Nosaltres tenim la nostra seu al Centre Cultural Besòs, però quan feiem activitats hi havia gent del centre de Sant Adrià que ens deia que els agradaría apuntar-se a l’esbart, però que el Besòs era molt lluny. Per això vam decidir iniciar una activitat al Casc Antic”, explica Xavier Blanes. Des del passat 19 de setembre, l’esbart ha començat clases de ball de bastons i dansa tradicional al locals cedits per l’Església al 34-36 del carrer Andreu Vidal, al costat de l’Escola de Música. L’activitat està oberta a nens i nenes a partir dels tres anys. “Estem contents perquè ja s’han apuntat quatre nens, però el que volem és anar poc a poc, perquè ja sabem que això funciona del boca a orella”. Per ara estan L'Esbart Dansaire Sant Adrià inicia activitat al Casc Antic.ots els dilluns, de 17.30 a 18.30 hores, i conviden a tothom que hi vulgui participar que s’apropi o que truqui al 622 300 011 (per les tardes) o escrigui un correu al esbartdansaire_santadria@hotmail.com.

La segona festa de cultura tradicional Adrifolk començarà el dissabte, 1 d‘octubre, a les 18.30 hores, amb un cercavila a càrrec de les colles de diables i bastoners que hi participen (Bastoners d’Esplugues, Bastoners de Gavà, Bastoners de Torrelles de Foix, Bastoners de Sant Adrià, Tronada) i els Gegants de Sant Adrià. El cercavila començarà a la plaça de la Vila, pujarà per l’Avinguda Catalunya fins arribar a Pi i Margall i tornarà a la plaça de la Vila pel carrer Ricart. Abans, els grups participants faran una petita actuació de la plaça Guillermo Vidaña, just davant de la Biblioteca de Sant Adrià. A partir de les 19.30 hores, començaran les actuacions dels esbarts dansaires (Esbart Dansaire Sant Adrià, Esbart Bàrkeno de Barcelona i Esbart Vila d’Esplugues). El fi de festa correrà a càrrec dels diables i diablesses adrianencs.

L’Esbart Dansaire Sant Adrià, que a la Festa Major va presentar la seva Colla de Grallers, compleix el 2013 30 anys d’existència, i l’any vinent será una de les entitats que participaran a la celebració del Mil•lenari. “Ajudarem a la gent gran a fer la dansa de Sant Adrià i volem preparar un festival de danses medievals”, comenta Xavier Blanes.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala