Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 15 de Octubre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 21/9/2011

L'ajuntament té un dèficit pressupostari de gairebé 60 milions d'euros
- Segons els informes interns encarregats pel nou govern

Xavier García Albiol i el regidor d'Hisenda, Ramon Riera, durant la roda de premsa d'ahir. Foto: Ajuntament de BadalonaL’Ajuntament de Badalona posarà en marxa de manera immediata mesures d’estalvi destinades a pal·liar la seva situació econòmica, després que els informes interns encarregats per l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, als Departaments d’Intervenció i Tresoreria hagin posat de manifest l’existència d’un dèficit pressupostari general que es calcula que a finals d’any estarà en gairebé 60 milions d’euros (veure quadre adjunt). A més, l’Ajuntament també té un deute a llarg termini de més de 112 milions d’euros, que correspon al finançament de les operacions d’inversió.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el regidor d’Hisenda i Recursos Interns, Ramon Riera, han explicat que la xifra que més preocupa al nou govern municipal és el dèficit pressupostari de 60 milions, ja que aquest s’haurà d’eixugar en els propers tres anys i aquest fet afectarà notablement als pressupostos municipals per a aquests exercicis.

Ramon Riera ha assenyalat també que l’import del retorn de la participació de tributs de l’Estat del 2008 i 2009 juntament amb l’amortització dels préstecs de mandat i de legislatura que s’hauran de demanar serà d’11.124.356 euros per any durant el període 2012-2015.

L’alcalde de Badalona ha explicat que l’Ajuntament aplicarà mesures d’austeritat en el que resta de l’actual exercici i que alhora s’està elaborant un pla de sanejament per a la resta del mandat.

Xavier Garcia Albiol ha detallat algunes de les mesures que el govern es veurà obligat a aplicar. Entre elles destaquen:

· L’amortització de les places de treball dels funcionaris que passin a la jubilació.

· L’establiment de mesures d’estalvi en relació a les despeses ocasionades pels consums (llum, aigua, gas, etc) i la redacció d’un protocol d’actuació per difondre’l entre els treballadors i empreses contractades per tal d’aconseguir un consum més racional.

· L’establiment de controls sobre els consums excessius en matèria de comunicacions (telèfons, missatgers, etc).

· La reducció dràstica dels lloguers de locals i oficines pagats per l’Ajuntament per tal d’establir possibles reduccions del nombre de lloguers o bé possibles negociacions per aconseguir una reducció de preus.

· L’establiment d’un sistema de revisió de criteris en l’atorgament de subvencions.

· Iniciar els processos de reducció d’organismes autònoms i empreses municipals per tal d’aprofitar els avantatges organitzatius, com ara les economies d’escala.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala