Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 14 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 20/1/2010

Es presenten les bases del dotzè concurs de disseny del dimoni de Badalona
- Que es cremarà a les properes Festes de Maig

L’Ajuntament de Badalona, per mitjà de l’Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural, ha convocat l’onzè concurs Crema’l tu!, disseny de la figura del dimoni que cremarà a les Festes de Maig 2010. Posteriorment un constructor donarà forma al dibuix i es plantarà a la platja uns dies abans de la cremada, a la vista de tota la ciutadania.El concurs de disseny del dimoni arriba a la dotzena edició

La Cremada del Dimoni és una activitat amb una tradició que data del 1940. Acte central de les Festes de Maig, és un dels esdeveniments culturals més emblemàtics i participatius que se celebren a la ciutat, de tal manera que el 1991 la Cremada del Dimoni va ser declarada d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya.

Per la seva rellevància i singularitat, aquest esdeveniment cultural serà un dels actes centrals de la programació Badalona Capital de la Cultura Catalana 2010.

Les bases estaran a disposició dels participants i les podreu consultar al web www.badalona.cat.

BASES

1. L'Ajuntament de Badalona, per mitjà de l'Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural, convoca el dotzè concurs Crema'l tu!, disseny de la figura del dimoni que cremarà a les Festes de Maig 2010.

2. El concurs està obert a tots els participants més grans de 16 anys que s’hi vulguin presentar. S’han de lliurar un o més originals en paper o cartolina de mida DIN A-3, en color i a escala, que detalli una vista frontal i una vista lateral de la figura, i una proposta del pedestal sobre el qual es recolzarà la construcció.

3. Les obres aspirants han de ser originals i inèdites, i el disseny del dimoni ha de complir conceptualment l’esperit dimoniaire que ens identifica, i que tradicionalment es caracteritza perquè el disseny tingui un contingut al·legòric, crític o irònic sobre aspectes de la realitat actual o històrica.

4. D’acord amb la tradició, la figura del dimoni s’ha de concebre com un monument en flames. Si el disseny de la figura és estilitzat, la base ha de ser d’una amplada suficient perquè es pugui subjectar dret ja que la figura, una vegada construïda, tindrà una alçada aproximada d’entre 10 i 15 metres. Els dissenyadors han de tenir en compte aquest fet a l’hora de concebre el disseny i la seva estructura.

5. El guanyador/a de l’edició anterior no es podrà presentar a l’edició d’enguany.

6. Per imperatius de la construcció de la figura, l’Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural, en col·laboració amb l’artista, es reserva el dret de modificar el disseny de l’obra guanyadora.

7. Cal presentar els originals dins d’un sobre tancat, a l’exterior del qual hi ha de constar el títol del concurs i un lema o pseudònim propi o al·lusiu a l’autor. A l’interior d’aquest sobre hi ha d’haver un altre sobre més petit, tancat, a l’exterior del qual hi ha de figurar el mateix lema o pseudònim, i a l’interior, en un full, hi ha de constar la identificació de l’autor: nom, cognom, adreça, telèfon, i correu electrònic, si es disposa.

8. El disseny guanyador tindrà un reconeixement públic, ja que posteriorment a la resolució del veredicte, un constructor donarà forma al dibuix i es plantarà a la platja uns dies abans de la Cremada, a la vista de tota la ciutadania. El premi en metàl·lic per al disseny guanyador serà de 1.000 euros.

9. El jurat qualificador el formen: representants de l'Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Badalona, el constructor de la figura, el guanyador de l’any anterior, un representant de l’entitat Diables Kapaoltis de Badalona, un representant de l'Escola d'Arts Pau Gargallo, un artista d’arts plàstiques i visuals, un representant de Badalona Comunicació, un representant del diari El Punt, i un secretari sense dret a vot.

10. L' Ajuntament donarà a conèixer el veredicte del concurs mitjançant una nota de premsa. La decisió del jurat serà inapel·lable. El jurat es reserva el dret de declarar desert el concurs i la llibertat per decidir-ne, per altres vies, la resolució.

11. L'Ajuntament de Badalona tindrà els drets d’utilització comercial de la imatge del Dimoni, el benefici dels quals serà reinvertit en un motiu cultural.

12. El fet de concórrer al concurs pressuposa l’acceptació íntegra d’aquestes bases. Qualsevol situació no prevista, com també la interpretació de l’articulat, serà resolta pel jurat.

13. Cal trametre els originals a l'Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural (edifici El Viver, plaça de l'Assemblea de Catalunya, 9-12, 2a planta. 08911 Badalona, de 9 a 15 hores). El termini de presentació és el dia 5 de març de 2010. L’obra guanyadora i les finalistes restaran en propietat de l'Ajuntament. Les obres no distingides es podran recollir al mateix lloc on s’han lliurat, un mes després de la proclamació pública del disseny guanyador i en el termini de tres mesos.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala