Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 22 d'Abril de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 5/9/2011

«La cultura és una eina imprescindible per la vida i pel desenvolupament de l’èsser humà»
- Entrevista a Circo Los, companyia de circ que actuarà al FAC el dissabte 10 de setembre

La companyia de circ Circo Los actuarà el dissabte, 10 de setembre, a la plaça de la Vila. Foto: Circo LosPregunta. Qui són Circo Los? Quan es crea la companyia i per què?

Resposta. Som una companyia catalana-brasilera de circ contemporani formada al 2009, que té com a font d’inspiració l’art que ens ha vingut transmès de nombrosos mestres, entrenadors de procedències i maneres d’entendre l’art de l’expressió corporal i el circ molt diverses.

Al llarg de molts anys cadascú dels membres de la companyia hem treballat en diferents projectes i espectacles, tot comprovant la passió que sentim per l’art del circ i tot el que aquest implica.

Cal afegir que el nostre nexe d’unió ha estat el CIRC CRIC, lloc on ens vam conèixer, formar com a companyia, i on hi hem treballat durant molts anys, i en l’actualitat encara hi desenvolupem alguns dels números que tenim en l’espectacle “Cabarè Paròdia”.

P. A quin públic està destinat el vostre espectacle?

R. Està destinat a tot tipus de públic, ja que hi ha números i moments de l’espectacle més còmics, d’altres més poètics, hi ha moments per tots els gustos i edats.

P. D’on surt la vostra inspiració per crear els números?

R. La inspiració vindria del fet d’intentar dur a terme el què realment ens ve de gust, el que realment ens agrada. Normalment es parteix d’una idea visualitzada en la ment, i es busca la manera de dur-la a la pràctica. A vegades funciona, a vegades no, però generalment estem contents.

P. Teniu algun referent concret en el món del circ?

R. Ens agrada molt el circ “clàssic”, el circ tradicional en general: la seva estètica, ens agrada fer números de tècniques circenses més aviat antigues, que actualment ja estàn oblidades i en desús. Diríem que intentem recuperar-les, i realment el públic ho agraeix, ja que les tendències circences actuals van per un altre camí, i es consideren molt originals i innovadores, encara que sigui una paradoxa.

P. Quins números podràn veure els adrianencs en la vostra actuació del 10 de setembre

R. En la nostra actuació al FAC es podrà veure el número de la Tití, la ballarina que fa equilibris sobre una barra fixa de gimnàstica, el número d’El Tigre (humor i equilibris sobre cadires), i un número d’acrobàcia en trio.

P. Les acrobàcies i l’humor són els vostres distintius. És difícil conjuntar ambdues disciplines?

R. És difícil el fet de mantenir tota l’estona el rol “catxondo” i alhora la concentració per fer els exercicis i elements tècnics i de risc. Però és com tot: amb assaig i entrenament et vas acostumant fins a arribar al punt de tenir-ho tant assumit que ja no et dones compte, et surt natural.

També al ser coses que ens agraden, hi posem totes les nostres ganes i esforç, i tot el que hom es proposa de fer amb totes les seves forces i passió, d’una forma o altra ho acaba aconseguint.

La companyia de circ Circo Los actuarà el dissabte, 10 de setembre, a la plaça de la Vila. Foto: Circo LosP. Es nota molt la diferència quan un actua al carrer que quan ho fa a un teatre? Què té el carrer que no tingui un escenari tancat?

R. Sí, és molt diferent. El carrer està carregat d’estímuls externs: mil sorolls: des de la gent que parla, el nen que plora, els cotxes que passen, també la calor i el vent (és el més dur per nosaltres), etc. En canvi en un espai tancat és molt més còmode en aquests aspectes, l’atenció del públic és molt més elevada, estàs “més protegit”, però el marge d’error és més petit, (els errors es veuen més); al carrer és més permissiu en aquest sentit, tot impressiona més al carrer....

Diríem que en cada lloc té els seus avantatges i els seus inconvenients.

P. Què penseu d’iniciatives com el Festival d’Art de Carrer de Sant Adrià?

R. Pensem que són fantàstiques i absolutament necessàries per a la població: el fet de donar a conèixer de forma oberta i gratuïta un ampli ventall d’arts escèniques i de tot tipus és una iniciativa que sempre funciona i és molt ben acollida per la gent. Realment caldria fomentar-les molt més, les iniciatives culturals, que les administracions donéssin molt més suport, que es realitzessin més sovint, a tots els barris i pobles, etc.

La cultura és una eina imprescindible per la vida i pel desenvolupament de l’ésser humà!

P. Quins són els vostres projectes de futur i on us podrem veure actuar després de Sant Adrià?

R. Doncs, actualment encara estem acabant la temporada d’estiu amb l’espectacle de carrer “Cabarè Paròdia”, que encara durarà fins l’octubre.

També hem estrenat un espectacle de sala on es barregen el circ i les titelles: “Memòries d’un tigre de circ”, el qual esperem poder realitzar per Catalunya ben aviat.

I estem en un recent projecte de circ i literatura que s’iniciarà a l’octubre a la Central del Circ a Barcelona, on crearem un espectacle de petit format per representar en biblioteques i espais escolars.

Tota la informació de la companyia i el calendari de representacions el trobareu a la nostra web: www.circolos.com.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala