Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 08 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 18/1/2010

L'Escola Municipal de Famílies presenta nous monogràfics
- Estan dividits segons l'edat fins els 18 anys

El PESAB amplia el tema de l'Escola Municipal de Famílies. Foto: MS"Volen oferir a les famílies coneixements teòrics, estratègies i habilitats que facilitin l'acompanyament educatiu dels vostres fills i filles". Aquest és, segons les paraules del regidor d'Educació i Solidaritat de Sant Adrià, Gregorio Belmonte, el principal objectiu de l'Escola Municipal de Famílies, una eina més del Projecte Educatiu de Sant Adrià de Besòs (PESAB). Per als propers mesos s'han programat una sèrie de monogràfics temàtics per donar més elements de suport als pares en la seva tasca d'educar.

Els monogràfics es divideixen segons les edats. El primer, destinat a pares i mares amb fills entre els 0 i els 6 anys, es durà a terme de 17.30 a 19.30 h. a l'Escola Bressol JM Céspedes (c.Olímpic, 5). Els temes del que es parlarà seran "La importància de l'estimulació infantil per a un desenvolupament saludable, tot gaudint de les criatures" (4 de febrer); "Inici de l'escolarització i canvis qe suposa en la criatura" (25 de febrer); "Hàbits i límits com un procés. Parlem de les rebequeries i la gelosia" (25 de març); "Alimentació saludable" (8 d'abril); i "Salut i simptomes. Significats de l'estat de la malaltia i com tenir-hi cura" (15 d'abril).

El segon dels blocs monogràfics està destinats a nens d'entre 6 i 12 anys, i es durà a terme al CEIP Catalunya (c.Lleida, s/n), entre les 18 i les 20 h. Els temes seran "Com viuen els fills/es la separació dels progenitors?" (16 de febrer); "Educar les emocions" (9 de març); "Com educar en la responsabilitat i evitar el sentiment de culpa" (23 de març); "Com explicar la malaltia i la mort als fills/es" (13 d'abril); el 27 d'abril es parlarà d'un tema de lliure elecció.

Per últim, el tercer bloc, destinat a famílies amb adolescents entre 12 i 18 anys, es portarà a terme al Casal de Cultura (c.Mare de Déu del Carme, 22), també entre les 18 i 20 hores. Els temes seran els següents: "Com podem fomentar el diàleg amb els nostres fills i filles adolescents, millorar la comunicació i l'escolta, elaborar pactes..." (27 de gener); "La sexualitat: característiques d'aquesta etapa, problemàtiques, tendències sexuals i acceptació per part dels progenitors i del propi adolescent" (17 de febrer); "Com podem discriminar els comportaments que podem considerar normals per aquesta etapa, d'aquells que poden ser indicatius de patologies (agressivitat, passivitat, conductes de risc, alimentació...)" (17 de març); "Les relacions socials i l'oci: influència de les amistats adolescents vulnerables, els hàbits socials actuals, tendències,..." (7 d'abril); "Quins són els valors que convé treballar en aquesta etapa i com fomentar-los en la família" (5 de maig).

Totes les sessions són gratuïtes però les places són limitades. Per a més informació es pot trucar al telèfon de l'Ajuntament (93 381 20 04; ext. 251/240, o escriure un correu electrònic a pesab@sant-adria.net o a ensenyament5@sant-adria.net.   


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala