Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 08 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 20/7/2011

Soroll, incivisme i privatitzacions
- Veïns i veïnes demanen el tancament del Ghoa Beach Club

L'Associació de Veïns Sant Joan Baptistas ha dit prou i es manifestarà aquest dijous. Foto: Montse PallarèsAra ja fa tres anys que es va concedir la llicència i el permís de canvi d’ús de les piscines municipals de Sant Adrià de Besòs per adaptar l’espai a la discoteca Ghoa Beach Club. Des d’ençà que els veïns i veïnes dels barris adjacents –sobretot els de Sant Joan Baptista- sofreixen els alts nivells de soroll a les nits de dijous, divendres, dissabte i diumenge.

Amb una capacitat per a 2000 persones sobre una superfície de 5000m2, la discoteca Ghoa Beach Club es va presentar com un espai perquè els joves adrianencs tinguessin un lloc per sortir de festa. La realitat és que la majoria dels clients són de fora del municipi, i una gran quantitat de joves de diferents llocs arriben en tramvia, tren o cotxe, atrets per l’oferta musical i d’esbarjo nocturn. Moltes d’aquestes persones –algunes que ni tan sols arriben a entrar al recinte- beuen a les afores de la mateixa, criden i deixen escombraries al carrer. I els veïns i veïnes ja estan farts.

El soroll i l’incivisme són les bases de la queixa dels veïns de Sant Joan Baptista, que juntament amb l’associació de veïns de Sant Adrià Nord, l’associació de propietaris del Marina Besòs Mar i lL'Associació de Veïns Sant Joan Baptistas ha dit prou i es manifestarà aquest dijous. Foto: Montse Pallarèsa Federació d’Associacions de Veïns de Sant Adrià, han presentat diverses instàncies de queixa a l’Ajuntament. Però el que no ha de quedar en un segon pla és que això ha estat la privatització d’un espai que abans era públic per a la ciutat, i del qual ara se’n beneficia en la seva major part una empresa privada.

Fins ara, les instàncies o denúncies a títol individual no havien tingut cap resposta, però “la unió i la força” –tal com explica un dels afectats- ha fet que es reaccionés i, davant del fet de la manifestació del proper dijous, s’ha convocat una reunió el divendres amb l’alcalde adrianenc, Jesús Mª Canga. En declaracions a aquest diari, l'alcalde ha manifestat que els veïns i veïnes tenen raó, però "una llicència no es pot treure així de fàcil. Intentarem que l'empresa corregeixi, i si no, vindrà el tancament, però sempre i quan el tancament estigui justificat, perquè si tanquem ara ens poden reclamar una indemnització important i nosaltres no estem per aquestes despeses". El que sí està clar és que "l'ajuntament està per defensar els interessos dels veïns, i no els d'una empresa. privada Per això ja hem iniciat la revisió de l'expedient". El consistori també ha instal·lat sonòmetres i també investigarà si els bars del carrer de la Platja obren a les sis del matí per rebre els clients de les carpes que han acabat la festa i pujen cap el metro.  

La manifestació de protesta serà el proper dijous dia 21 a les 19 hores, davant de l’estació de Renfe de Sant Adrià de Besòs, i acabarà a la plaça de la Vila.

 

Notícies Relacionades


Comentaris

Francisco
Total mente de acuerdo, soluciones Ya - Ruidos, + civismo, + vijilancia con mas seguridad para los vicinos + limpiaza, - Botellones incontrolados.

susana
Las quejas estan muy bien, este era un espacio abandonado, lleno de okupas y jeringuillas. Yo trabajo alli y se cumplen con todas las normas legales, soy de san adria y doce personas mas que estabamos sin trabajo, todos de san adria, gracias a dios estamos trabajando. La inversion que se ha realizado nunca la hubiera realizado el ayuntamiento ni la empresa delpòlideportivo. La musica que se escucha en el parking es del macarena de la playa siguiente y nadie le dice nada a un chiringuito, con licencia de chiringuito, que paga tasas de chiringuito, a que actue como discoteca cerrando a la hora que le da la gana. Antes de quejarse hay que saber que todas las compras se estan realizando a empresas locales, con lo que generan riqueza en nuestra ciudad. Quien quiera mas info o ver las fotos de como estaba antes de que se abriera que las pida a abadal.susana@gmail.com VISCA SAN ADRIA!!!!! antes de quejarse por quejarse hay que saber mas cosas querido vecinos.

Miguel Manotas
Me dirijo a vds por el articulo que he leido de Àrea Besòs en ref. a la protesta organizada por varias asociaciones apostando por el cierre de la discoteca "Ghoa Beach Club". . En 1er lugar exponen el ruido que genera, pues yo vivo el la otra punta de la ciudad y no lo escucho, por contra si que llego a escuchar las famosas orquestas en la plaza de la Villa, eso si qu es ruido, pero claro, entiendo que como los denunciantes disfrutan de ella pues.. eso que es permisible. . En 2do lugar, argumentan el incivismo, pues ... es posible que tengan razón, es más creo que tienen razón, pero...hagamos el mismo rasero x todo el mundo, empezando por las Festa mayor y terminando por la famosa "ruta del kinto .." que eso si que es incivismo, es más creo que en una escala del 1 al 10, seria el nº 10 de incivismo, pero ... claro como lo disfrutan los denunciantes ..., pues es?o ... es permisible. . En 3er lugar, hablan de que tiene una capacidad x 2k personas, pero que muchos no son de la ciudad, claro que tienen razón, y....?, en el momento de que solo haya 1 de mi ciudad es suficiente, que no es el caso, pq todo el mundo habla de la famosa discoteca, Y si puedo decir que no entran todos los que quieren, ya que en la entrada hacen una criba de personas x entrar. . En 4º lugar, se quejan también de dichas personas llegan en tranvia, coche ó tren, y ....? cual es el problema, me consta que también llegan a pié. . En fín, aportar soluciones, como exigir el nivel de ruido que haya establecido la ley, poner seguridad municipal x guardar las formas fuera del recinto..e informar a los clientes , etc, etc.. . Sinceramente no he conocido una ciudad tán quejosa como esta, pero que quede claro que si la empresa no cumple la normativa habria que tomar medidas, y si la cumple pues .., en fín. También existen locales en esta ciudad que sin cumplir la normativa campan a sus anchas. . En fín como no creo que esto lo publiquen, solo he querido manisfestar mi inquietud por este articulo. . Reciban un cordil saludo . Miguel Manotas

la doble cara de la asociacion de vecinos
(vaya chaqueteros o pelotas que andan suelos,el año pasado estaban encontra de la doscoteca Ghoa ahora favorecen la MACRO DDISCOTECA AMNESIA,JA,JA,JA ,alguno de estos le habran prometido ser director de sonido.) Llocs de treball per al veïnat de Sant Adrià La transformació que experimentarà en el proper any i escaig la zona de locals del Port Fòrum implica, interrogants i pors a banda, que es generin llocs de treball. Només la construcció de la discoteca podria arribar a donar feina a unes 500 persones, entre treball directe i indirecte. La creació d'ocupació és sempre una bona notícia per al conjunt de desocupats del país, però, aquest cop, l'operació urbanística somriuria especialment el veïnat de Sant Adrià de Besòs, un municipi amb 3.697 desocupats i una taxa d'atur del 20,99%. En aquest sentit, l'alcalde adrianenc, Jesús Maria (Sito) Canga, explica que ja ha mantingut converses amb els nous propietaris de Montemare, per tal que es doni prioritat als desocupats de Sant Adrià. De moment, no s'ha concretat cap xifra, però el batlle sosté que ja existeix un compromís verbal perquè l'arribada d'Amnesia al Port Fòrum alleugi la llista de desocupats del municipi. Precisament la creació d'ocupació és la cara de la moneda d'aquest projecte, segons l'opinió de l'Associació de Propietaris de Marina Besòs, un dels sectors d'habitatges situats a prop de la infraestructura portuària. L'entitat considera que en un moment de vaques magres és “interessant” que un empresari aposti pel municipi i hi implanti el seu negoci. El col·lectiu veïnal confia que se'n beneficiïn els adrianencs. (http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/10-administracions/514295-injeccio-de-decibels.html)

Albert Duran Padrós
Hola, sóc de Badalona, de l\\\'altra punta de Badalona. Visc en un 5è pis. I, us ho cregueu o no, m\\\'arriba la música --si és que es pot anomenar així aquest soroll de màquina-- d\\\'aquestes discoteques (a l\\\'aire lliure!) que heu deixat muntar a la platja de Sant Adrià. És curiós, però, que només des d\\\'aquesta altura jo ho senti i altres conciutadans meus que viuen més avall no. En canvi, a mi sí que em resulta difícil d\\\'entendre que us costi tant d\\\'admetre fins a quin punt pot arribar a molestar els veïns de la vostra ciutat que viuen al costat mateix. És que hi ha dies que no para fins a les quatre de la matinada! M\\\'agradaria saber a quina ment privilegiada se li va ocórrer que res, com que són a la platja, en una zona despoblada i dissimulades per la depuradora no molestarien a ningú... Qui no va pensar que hi ha una cosa que es diu vent, que entre altres coses propaga el so, i que en aquesta època de l\\\'any acostuma a bufar de sud o sud-oest i vomita tot aquest so cap a la ciutat? Si encara ho fes de llevant, mira, s\\\'emportaria la música cap a Barcelona, que és la principal beneficiada del model de turisme a què us acabeu sotmetent... Perquè ja em direu si no és el fet que és a l\\\'aire lliure i a la platja, i que importa l\\\'ambient eivissenc, el principal reclam d\\\'aquests negocis. O us penseu que són per a vosaltres, nois, aquestes discoteques? Jo diria que més aviat vénen a ampliar el catàleg de diversions dels joves turistes de Barcelona... I els veïns, mentrestant, que es fotin. Total, són adrianencs... Una mica de dignitat i de respecte pels vostres, senyors! Que hi ha maneres més respectuoses, i dignes, de dinamitzar les ciutats! I també, nanos, de proporcionar-vos feina... Només cal una miiiiica més d\\\'imaginació. Espero que l\\\'Amnesia aquesta que us ve a sobre sigui tancada, insonoritzada, legal... Normal. Com han sigut sempre. En fi, el meu suport total a aquests veïns, i si teniu l\\\'amabilitat d\\\'adreçar-me als que esteu tirant endavant iniciatives per aturar-ho us ho agrairé. Perquè ja estic fart de trucar a la policia local i em diguin que, encara que estiguin col·lapsats de trucades preguntant pel mateix que jo, no hi poden fer res perquè hi ha llicències atorgades i no hi ha incompliment de les ordenances (¿?!!!). Sorprenent. Vinga, que la unió fa la força!| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala