Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 08 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 13/7/2011

Es presenta el nou espai museogràfic del Museu d’història de la immigració
- El projecte, subvencionat pel Ministeri de Cultura amb 400.000 euros, s’obrirà als visitants el proper mes d’octubre.

Ruth Soto i els arquitectes Ivan Bercedo i Jordi Mestre, durant la presentació del nou projecte museogràfic del MhiC. Foto: MS“Aquest nou projecte no significa que tirem enrere el projecte inicial de l’edifici del museu”, ha assegurat aquest matí Ruth Soto, regidora de Serveis a la Persona i Activitats Ciutadanes durant la presentació del nou projecte museogràfic del Museu d’història de la immigració de Catalunya (MhiC). La construcció de l’edifici del museu està aturada, i tot i que la regidora ha afirmat que “encara no hi hagut contactes amb el nou Govern de la Generalitat”, també ha dit que “s’intentarà obrir totes les vies”. La directora del MhiC, Imma Boj, ha presentat el nou projecte, finançat amb 400.000 euros vinguts del Ministeri de Cultura, com el compliment d’una necessitat. “Mancava un espai ampli per a les exposicions permanents, a part de més protagonisme per la immigració contemporània”. Boj també ha recordat que el museu ha anat creixent, primer amb el vagó del Sevillano i després amb l’andana, responent les necessitats de cada moment. “Tenim molta Imatge virtual del nou espai museogràfic del MhiC, amb el futur edifici del museu al fons.demanda en el terreny educatiu. Aquest projecte també anirà bé per tenir un espai ampli amb continguts més genèrics relacionats amb el tema migratori”.

El nou espai, desenvolupat per l’estudi Mizien Arquitectura amb la col·laboració de Sono, començarà a construir-se el proper mes d’agost al jardí de Can Serra i s’espera poder inaugurar-ho a l’octubre. Amb 600 m2, l’espai museogràfic estarà separat en quatre grans espais construits en la seva majoria utilitzant vidre i acer. Els quatre àmbits seran “Migrar”, Frontera, Arribada i Assentament. Ivan Bercedo, un dels arquitectes que han dissenyat el projecte, ha explicat que el primer d’aquests espais, a cel obert, està constituit per dues parets de vidre que deixen veure els dubtes i les esperances de les persones que inicien aquest viatge, que porta a la frontera. Un túnel de malla que mostra les barreres tan físiques com culturals.

A “Arribada”, de nou a cel obert, es posa l’accent a les primeres impressions dels nouvinguts sobre la societat d’acollida. Finalment, “Assentament” és l’àmbit més construit, un pavelló de vidre que recull els aspectes claus del fet migratori.

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala