Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 11/1/2010

Un nou mercat per als adrianencs
- El projecte s'aprovarà al proper ple i té un pressupost de 12 milions d'euros

Àgata Vila, una de les arquitectes del projecte. - Foto: Montse PallarèsAvui dia 11 de gener de 2010 s’ha presentat a la Biblioteca Municipal el projecte executiu del que serà el nou mercat de Sant Adrià. Aquest és un projecte que respon a un llarg procés de reunions i treball durant quatre anys i que ha sofert canvis des del presentat l’any 2007. La majoria de canvis que s’han fet són deguts a temes econòmics, però el concepte i la idea continuen sent els mateixos. Les tres arquitectes del projecte són Àgata Vila, Gisela Planas i Maria Manrique.

El nou mercat constarà de quatre plantes: dues subterrànies, la planta baixa i una primera planta. A la planta -2 trobarem el pàrquing per a clients del mercat, amb un total de 86 places d’aparcament. A la planta -1 estaran les diverses seccions per als operaris del mercat, com per exemple els vestuaris, magatzems, 8 places d’aparcament de camions, zones de càrrega i descàrrega, de descongelat i zona de deixalleria orgànica i inorgànica. Així doncs, a la planta baixa, a ran de carrer, hi estaran les parades de mercat, mentre que a la primera planta trobarem un supermercat i les dependències de la direcció del mercat. En total hi haurà 9 accessos a l’edifici: dos per l’avinguda Catalunya, quatre per la plaça del Mercat, dos al carrer de Bogatell i un des de la planta d’aparcament. A més, dos ascensors comunicaran el soterrani amb la planta baixa.

Els materials principals que s’empraran en la construcció seran el formigó, la fusta i el vidre. La fusta serà termotractada, és a dir, que no requerirà d’un manteniment més enllà de la conservació del color de la façana. L’ús del vidre ve sobretot per la voluntat de potenciar la transparència del nou mercat, ja que hi haurà una façana vidriada de cinc metres d’alçada, amb la qual cosa es podrà veure l’interior des del carrer i a la inversa. A aquest fet s’ha d’afegir que hi haurà una millora quant a qualitat d’aprofitament de la llum natural amb la col•locació de quatre lluernaris que provindran del sostre i que abastaran l’interior del mercat amb llum natural.

Pel que fa a les parades individuals, aquestes estaran proveïdes de diversos mòduls, en funció a l’espai requerit per cadascú i que tindran les divisions i els tancaments exteriors ja fets, amb la qual cosa cada paradista haurà d’encarregar-se dels revestiments interiors segons les sevesJoan Callau i Ricardo Silvestre. - Foto: Montse Pallarès necessitats. Es preveu un espai obert mínim de 50 centímetres a cada parada, tema que ha suscitat debat i que s’haurà d’arribar a un acord amb l’Ajuntament i la junta del mercat. A més, hi haurà dues parades diferents, pensades per situar-hi un bar o un forn, amb espai per taules i gent asseguda.

Respecte al tema d’accessibilitat per a persones amb cadira de rodes, es preveu que tots els accessos estiguin anivellats de forma que s’entri de forma plana, i a més els passadissos acompleixen de sobres l’espai requerit. A més, hi haurà adaptacions als serveis públics, als vestuaris i a les parades.

El projecte respon a un pressupost de 12 milions d’euros aproximadament i s’aprovarà al proper ple de l’Ajuntament.

| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala