Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 09 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 11/1/2010

Comencen les obres de la segona fase d’urbanització del carrer Circumval.lació
- Els treballs tenen un pressupost d’1,6 MEUR i duraran un any, així que estaran a punt al desembre de 2010

Situació actual de les finques Circumval.lació 78-82. Foto: Consell Comarcal del Barcelonès  Avui han començat les obres de remodelació de la segona fase del carrer Circumval·lació, espai viari comprés des del carrer Olot (banda de Santa Coloma de Gramenet) i Júpiter (banda de Badalona) fins a la plaça de la Pau (confluència dels carrers del Rellotge i Pau Piferrer). Aquesta segona fase manté els paràmetres de millora desplegats en la primera fase d’intervenció d’aquest eix central que té un quilòmetre i mig i que uneix els municipis de Badalona i Santa Coloma de Gramenet: la transformació del carrer en una gran avinguda renovada que deixi de ser frontera per esdevenir frontissa i que relliga i connecta a partir de nous elements, com àmplies voreres, sense contenidors a vista –soterrats- i amb mobiliari urbà de qualitat. Aquesta primera intervenció es va executar de l’estiu 2006 a la tardor 2007.

En aquest cas, la segona fase d’intervenció suposa la renovació de 6.313, 39 m2 de via pública, amb solucions d’ordenació, funcionals i constructives que segueixen, com dèiem, el mateix patró emprat a la primera fase. És a dir, calçada de dos carrils amb tres metres i amb dos sentits de circulació, supressió de la funció carrer garatge per tal de permetre l’eixamplament màxim possible de les voreres, previsió de franges de serveis, etc.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Tau Icesa per un import d’1.628.770,86€ (sense iva) i el termini d’execució està fixat en dotze mesos, així que, tenint en compte que les obres comencen al gener de 2010, estaran enllestides al llarg de deseCom quedarà després de la intervenció, amb la dignificació de l’espai destinat als vianants i d’accés als veïns, així com al millora de les façanes del sòcol. Foto: Consell Comarcal del Barcelonèsmbre de 2010. La intervenció està ordenada en dos trams. El primer tram va des del carrer Júpiter/Olot fins al Passatge dels Pirineus/carrer Orió i la segona, des d’aquest punt fins a la plaça de la Pau. La proposta de l’empresa constructora és iniciar els treballs pel primer tram, a continuació de la renovació de la 1a Fase.

Les obres provocaran afectacions de trànsit i desviament de l’itinerari habitual dels autobusos que donen servei a aquesta àrea, que són el B15 i el 801. S’informarà puntualment dels itineraris alternatius al trànsit de vehicles i el desviament dels autobusos i la reubicació de les parades. Bàsicament, els turismes es desvien pel carrer Democràcia, Orió i Autonomia i els camions i autobusos pel carrer Atlàntida, Doctor Bassols, Londres, Juan Valera, Richard Strauss i Autonomia.

El desenvolupament d’aquesta actuació ja va iniciar-se l’any 2008 amb la contractació de l’equip Bardají i Teixidor, associats. Arquitectes, S.L.P., que s’ha encarregat de la redacció dels projectes bàsic i executiu també d’aquesta segona fase de les obres d’urbanització de Circumval•lació. L’Ajuntament de Badalona i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet - en tant que promotors dels projectes

de remodelació integral de la Serra d’en Mena-, i el Consell Comarcal del Barcelonès, reiterant el suport manifestat a aquesta actuació- han acordat novament unificar els seus esforços per tal d’arbitrar mecanismes que garanteixin disposar del total finançament que les obres requereixin, ja que no es financen amb el Fons de la Llei de barris (que va cobrir l’execució de la primera fase) . Així, aquesta segona fase d’obres es finança en una part substancial amb fons del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i amb aportacions dels ajuntaments amb càrrec al pressupost del 2010. La participació comarcal en l’execució de les actuacions relacionades amb la urbanització de la segona fase de Circumval•lació serà executada pel seu òrgan de gestió directa, la societat comarcal Societat Urbanística Metropolitana de Rehabilitació i Gestió, SA (REGESA).

Per coordinar el desplegament del projecte, s’ha creat un òrgan de gestió i de seguiment de l’actuació i un òrgan tècnic de treball en el que ha d’haver-hi representació de les entitats participants en l’execució de la mateixa. A banda, s’ha acordat que durant tot el procés de durada d’aquesta actuació, el Consell Comarcal, a través dels equips de l’Oficina de Transformació Urbana, continuarà oferint el suport tècnic als serveis municipals i a les societats públiques participants i mantenint la coordinació del programa de comunicació vinculat a l’actuació d’acord amb el model iniciat l’any 2005, perllongant els mecanismes de coordinació, coherència i complementarietat entre els agents, entitats i operadors implicats.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala