Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 18/5/2011

“Aquí no hi ha cap experiment sinó la voluntat de garantir els drets de tothom”
- Entrevista amb Jesús García-Bragado, candidat a l’alcaldia de Sant Adrià pel Partit Popular (PP)

Pregunta. Qui és Jesús García Bragado?

Resposta. És un noi de 41 anys que porta ja temps vivint a Barcelona i venint a entrenar a Sant Adrià, i que ara té un projecte aquí que confio durarà molts anys, un projecte política i de ciutadà, de dur a terme millores per a Sant Adrià. Afiliat al Partit Popular porto des del 2002. L’any 2006, per la renúncia d’un company, vaig tenir l’oportunitat d’estar un any com a regidor a l’Ajuntament de Lleida. La meva arribada a Sant Adrià és tan fàcil com pensar que els meus pares viuen en un barri molt senzill, com el centre de Sant Adrià. Per això em sento molt còmode amb aquesta ciutat. Vaig conèixer Sant Adrià perquè venia a entrenar i em vaig adonar que hi ha dues realitats: la Mina i el centre. La que més coneixia era la Mina, perquè la creuava quan entrenava, i ara poc a poc vaig coneixent la resta de realitats. La Mina no és tan dolenta com diuen, tot i que hi ha moltes coses a millorar. Com l’enderrocament de l’edifici del carrer Venus, que és una de les nostres propostes. Sóc una persona que creu molt en la transformació de la Mina, i tot i que ara visc al centre de Sant Adrià, en el futur vull predicar amb l’exemple i anar a viure allà.

P. La sortida de dos pesos pesants del partit com Salvador Aragall i Joan Martí no s’ha vist amb bons ulls, tant dins com fins i tot fora del PP. Quina és la seva resposta a les veus crítiques que ho veuen com una imposició des de Barcelona?

R. La veritat és que el Partit Popular de Catalunya ha fet una renovació de candidatures, i Sant Adrià no és una excepció. El propi PP de Catalunya no és el mateix que l’any 2007. Els temps s’han decidit ara perquè el partit em va donar un periode per pensar-ho i planificar-ho tot, però no ha estat res planificat. El que és curiós és que la gent vol una democràcia nova, però si es renoven les llistes ho critiquen, i si no es renoven també. Penso que els partits són com són i que les coses s’han fet de manera correcta. Salvador Aragall, Joan Martí i el senyor Alsina han estat molt de temps i és bó que es renovin els partits. Jo espero que, d’aquí quatre o vuit anys, la persona que vingui a substituir-me es trobi amb un millor partit. Aquest és el meu objectiu, i potser és el que li dóna por al partit socialista, que el PP pugui governar en un futur a Sant Adrià. Aquí no hi ha cap experiment sinó la voluntat de garantir els drets que tenim tots, com són el dret a treballar, a una vivenda digne, una sanitat decent i una educació igual per a tothom.

P. Què respon a la gent que diu que Jesús García-Bragado, candidat a l’alcaldia de Sant Adrià pel Partit Popular (PP). Foto: MSno coneix la ciutat?

R. A veure, no porto 40 anys aquí ni tampoc vinc creient que ho sé tot. Ara necessito tenir un contacte més íntim amb els ciutadans per ananr coneixent amb més detalls els problemes. Que no conec la ciutat? Home, jo em faig un munt de quilòmetres al dia riu a dalt i a baix, i he vist moltes vegades el barri de La Catalana amb un cartell que hi diu pisos a la venda. Per tant, crec que alguna problemàtica conec. La meva actitud és totalment oberta i positiva per escoltar a la gent. I proposo donar solucions reals, sense pensar que puc solucionar-ho tot ni fer grans projectes. Tan de bo pugui un dia portar una gran oferta comercial d’oci a Sant Adrià aprofitant que tenim tant espai.

P. On es podria fer?

R. Per exemple, a l’entorn de les tres xemeneies, o la zona del port. Podria reactivar molt la ciutat. Ja que la construcció està parada, hem de tornar a mirar al sector serveis. Barcelona és una ciutat que acull molts turistes. Nosaltres estem al costat, i hem d’aprofitar això. Perquè a més estem molt ben comunicats.

P. Es podrien construir hotels?

R. Més que hotels jo aposto per ofertes comercials de tipus outlet. I una oferta comercial d’oci que no existeix aquí que aniria molt bé.

P. Quin tipus d’oci?

R. Oci educatiu, com un parc temàtic per a nens on poden aprendre civisme i a viure en una ciutat.

P. En el seu programa diuen que cap barri serà discriminat. Quin barri està discriminat actualment?

R. Com et deia abans, Sant Adrià té dues realitats: la Mina i la resta de Sant Adrià que està a l’altre marge del Besòs. Que ja que parlem del riu, no pot ser que el parc fluvial es tanqui tant aviat, en especial a l’estiu. Si estigués més temps obert, ens vindria molta gent de Barcelona, i això és bo. Però, tornant a la pregunta, sí que és cert que en moments determinats des de la Mina s’ha tingut la sensació que no s’han preocupat molt per ells des de Sant Adrià, i per això han mirat més cap a Barcelona. El futur Campus del Besòs portarà estudiants i professors, i això s’ha d’aprofitar perquè buscaran pisos de lloguer, llocs on divertir-se, on anar a comprar. El que no pot ser és que les persones que vagin a treballar a les grans superfícies comercials siguin de fora de Sant Adrià. Hem de generar un altre focus que contraresti Diagonal Mar.

P. Ha parlat abans de La Catalana. Quina és la seva proposta per aquest barri?

R. La nostra proposta és reconvertir-ho en parc de lloguer, inclús amb opció a compra. erò amb preus competitius.Que la gent pugui accedir d’una manera normal a un vivenda nova. No és lògic que de l’edifici del carrer Venus no pugui sortir la gent perquè no s’ha arribat a un acord amb tots els veïns. I arribem al punt que no es pot enderrocar, amb la qual cosa estem en una situació de paràlisi que no desencalla la situació de millora del barri de la Mina tal i com està establert. I curiosament tenim al costat el barri de La Catalana que no s’habita.

P. En un dels punts del seu programa es promet que cap veí perdrà els seus drets per la immigració descontrolada. Pensen que a Sant Adrià tenim un problema important amb la immigració?

R. Hi ha gent que diu que Sant Adrià no té problemes amb la immigració com Badalona. Però Badalona té 200.000 habitants, i la immigració es concentra en la seva perifèria, que tenim molt a prop. El tema de la immigració és molt senzill: si no s’assimila es genera un encapsulament. No diem que no vinguin immigrants, sinó que hi hagi un control. No estem diuent res que no sigui lògic.

P. I com es pot controlar?

R. Tenim cossos de seguretat, i normatives en locals i en vivendes. La realitat és que les classes mitjanes s’estan empobrint alarmantment per la crisi i per la pujada dels preus. I quan demanen una beca menjador, no poden accedir-hi perquè aquesta ajuda se’n va a una altra persona que està necessitada, que ha vingut aquí a treballar pensant que això era el mannà i s’ha trobat que no era així. Això genera un problema, perquè aquestes persones estan perdent uns drets a conseqüència d’altres persones. La immigració s’ha descontrolat, i si no es posen mesures el problema anirà a més. Es generaran problemes socials perquè no n’hi ha per tothom. Primer s’ha de solucionar la situació per poder rebre a més gent. No som ni xenòfobs ni racistes, el que hem fet és dir a les clares que s’ha de posar un control a la immigració, res més.

P. Què tenen de positiu i què de negatiu les majories absolutes?

R. Si saps utilitzar les majories absolutes són positives. Per exemple, si has de fer reformes molt importants són positives sempre que sàpigues consensuar-ho amb la resta, sinó es converteixen en autoritarisme. En el moment en el qual ens trobem és moment més de consens que de majories absolutes.

P. Què li manca i què li sobra a Sant Adrià?

R. La meva resposta serà més genèrica. Li sobra conformisme, que no es digui que això és el que ens toca viure perquè no hi ha res millor. Això és quelcom que tinc molt interioritzat. I una cosa que vull explicar és que jo no tinc la solució de res, només vull transmetre per on podem sortir i millorar. Les persones valen molt més del que pensen. I el que manca és creurer més en un mateix per poder sortir de la situació difícil on ens trobem. Això és el que volem fer des del PP, no posar pals a les rodes a totes les iniciatives de Sito Canga. Al contrari, nosaltres venim a impulsar i a millorar.

P. Com pensen que aniran les eleccions pel seu partit?

R. Mai penso en això. Quan he anat a competir a un campionat sempre vaig amb la intenció de fer-ho el millor possible. Després ja es veurà. És el votant qui ha de decidir. I sabem que a Sant Adrià tenim un gran nombre de votants. És d’això del que té por Sito Canga. El partit socialista no ha donat respostes a la situació actual, per això molts dels seus votants el 22 de maig s’aniran directament a la platga en comptes d’anar a votar. En aquest aspecte tenim moltes expectatives, creiem que superarem el llistó. Però el més important és que et quedi la sensació que has treballat bé i que pots treballar encara millor.

P. I a la resta de partits?

R. Al partit socialista li anirà malament. Si Sito Canga aconsegueix 11 regidors tindrà majoria, però haurà perdut quatre. I això seria un càstig brutal. Però clar, és que vénen de 15 regidors, per tant és evident que perdran algun regidor. La resta, no ho sé. CiU té certa euforia però tenen un pla de retallades que no com ho vendran aquí. Com poden explicar que estan preocupats per la Mina quan no pensen fer res perquè es construeixi el nou CAP? I ICV-EUiA sempre diuen que no tenen mai la culpa de res, que sempre estan del costat del treballador. És un partit que va començar al vermell, ara està al verd i no sé on acabarà. Suposo que esperaran rebre vots dels socialistes desencantats. Però la realitat és que han governat amb ells, això que són tan còmplices ells com el partit socialista.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala