Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 8/1/2010

L'empresa Eusab reafirma l'acomiadament de la treballadora de la zona blava
- Teresa Alonso continua afirmant que el motiu va ser perquè no recaptava prou diners amb les multes

Teresa Alonso ja va reclamar el seu lloc de treball al ple de novembre. Foto: Montse PallarèsEl passat 5 de gener, l'empresa municipal Eusab va tornar a reafirmar-se en la seva decisió d'acomiadar la Teresa Alonso, treballadora de la zona blava de la ciutat que segons ha denunciat en numeroses ocasions (la primera d'elles al ple del passat mes de novembre) va ser acomiadada per no recaptar prou diners amb les multes d'aparcament. En un comunicat oficial, publicat després de que Alonso denunciés el seu cas en televisió, Eusab afirma que per millorar el funcionament de l'empresa es va reestructurar els seus serveis, destinant a principis de 2009 un nou treballador al servei de control d'aparcaments de superfície o zona blava. L'augment de plantilla en aquest servei no va resultar rentable i a la companyia se li van presentar tres alternatives: "augmentar el nombre de places i l'horari de la zona blava, augmentar el cost/hora o adequar la plantilla a les necessitats reals. D'aquestes tres possibilitats i en benefici de la ciutadania, s'escull la tercera opció, valorant la vida laboral i la polivalència". Eusab va manifestar al comunicat que "en cap moment s'ha valorat la imposició de multes, entre altres coses perquè aquestes no dependen del treballador sinó de la irregularitat de l'usuari".

Teresa Alonso ha contestat a l'empresa afirmant que és responsabilitat del gerent d'Eusab, Cristóbal Ferre, l'error a l'hora d'incrementar la plantilla de controladors de la zona blava. Segons Alonso, que feia set anys que hi treballava, el nou empleat de la zona blava venia del servei de reparació i manteniment de vehicles de l'empresa, que es va desmantelar per estalviar recursos. L'ex-treballadora d'Eusab afirma que els motius de l'acomiadament estan clars segons el propi burofax que li van enviar, on es podia llegir que "la recaptació per motius d'inspecció no s'ha incrementat tot i que sí ho ha fet el seu personal en un 50%". Teresa Alonso afirma que l'alternativa d'augmentar el cost/hora de la zona blava "ja es va efectuar a principis de 2009, així com l'import de les anulacions de denúncies, que va passar de 7 a 10 euros". Per Teresa Alonso, al comunicat oficial no s'explica perquè es decideix l'acomiadament i no la recolocació de la "treballadora que sobra", ja que sí hi havia precedents amb altres treballadors. Per últim, es queixa de que l'empresa no expliqui perquè ha incomplert el seu propi acord. "ICV-EUiA, soci de gobern, ha mostrat públicament el seu rebuig a l'acomiadament, denunciant públicament l'incompliment d'un acord de l'equip de gobern (PSC, ICV, EUiA) de no despatxar a ningú per motius de reestructuració de plantilla.             


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala