Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 23 de Gener de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 30/4/2011

Els Minyons de Terrassa obren la 40ena edició de la Feria de Abril de Catalunya
- La tradicional encesa de la porta de la Feria va estar protagonitzada per la colla castellera

Els Minyons de Terrassa durant l'encesa de la porta de la Feria de Abril. - Foto: Montse Pallarès©Ahir a la nit va tenir lloc la inauguració oficial de la Feria de Abril de Catalunya en la seva 40ena edició. A l’acte hi van assistir, entre moltes d’altres autoritats, l’alcalde de Sant Adrià, Jesús Mª Canga, el de Barcelona, Jordi Hereu, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, el delegat de la Junta d’Andalusia a Catalunya, València i Balears, Xesco Gomar, el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué i el president de la FECAC, Francisco García Prieto. També es va comptar amb la presència dels alcaldes dels municipis de Badalona, Jordi Serra, Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i Rubí, Carme García.

El protagonisme de la inauguració va ser pels Minyons de Terrassa, que van realitzar dos castells, un a la porta encesa de la Feria, i un davant de la caseta de la Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Catalunya (FECAC). Aquest cop, les gralles es van barrejar amb els sons flamencs que sortien dels altaveus de les diferents casetes i de la pròpia Feria.D'esquerra a dreta: Joana Ortega, Francisco García Prieto, Jordi Hereu, Antoni Fogué, Jesús Mª Canga i Xesco Gomar. - Foto: Montse Pallarès©

Durant la presentació oficial a la caseta de la FECAC es va tenir un especial record pel cantaor Enrique Morente. L’alcalde adrianenc va destacar la importància que va tenir la Feria de Abril i el Fòrum pel municipi de Sant Adrià, i parodiant una recent roda de premsa futbolística va finalitzar preguntant al públic assistent: “Per què? Per què ens enfrontem els uns amb els altres si el que volem es gaudir?”.

Antoni Fogué va senyalar que la Feria és la barreja, per una banda, de la “festa” i per l’altra de “la generació d’un espai de trobada per potenciar la cultura popular tradicional”, i en definitiva una “suma de complicitats” amb “la porta oberta per tot el que vulgui venir”. L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va afirmar que “tots els ciutadans de Catalunya estem orgullosos de la Feria de Abril” i que és un espai am “olors, sabors, imatges i colors de gent diferent però amb un mateix projecte i un mateix futur a construir”.

Actuació del cantaor gadità José Anillo a la caseta de la FECAC. - Foto: Montse Pallarès©Tanmateix, Francisco García Prieto, en nom de la FECAC, va atorgar una placa commemorativa al president dels Minyons de Terrassa, Pep Fort. La presentació va ser amenitzada per un grup de ball flamenc i per les actuacions del cantaor gadità José Anillo.

Com arribar a la Feria?

Els dies que duri la Feria es reforçaran les línies d’autobusos 7, 36, 41,43 i 141 des de les 17 hores fins a les 22 aproximadament, en especial els caps de setmana. A més, TMB posarà de nou en marxa un servei especial d’autobusos llançadera, amb sortida a la Plaça Catalunya fins el Fòrum, anada i tornada, durant les hores en les que el metro no funcioni. Aquest servei especial d’autobusos tindrà un interval de pas cada 8-10 minuts. Apart dels autobusos, també es pot arribar a la Feria de Abril en metro, mitjançant la línia 4. Com també en tramvia i en bicing.

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala