Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 28 de Març de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 28/4/2011

“Refugiats. Vides en trànsit”, al Polidor
- Una exposició de l’Obra Social de La Caixa fins al 31 de maig

Ahir va ser la inauguració de l'exposició "Refugiats. Vides en trànsit". - Foto: Montse Pallarès©“Refugiats. Vides en trànsit” és una exposició itinerant sobre els refugiats de Kiziba i Gihembe, a Ruanda. És un projecte sobre les 50.000 persones que porten 16 anys vivint en un camp de refugiats, però dóna una visió poc coneguda de com viuen 37 milions de persones en tot el món. L’exposició pertany a l’Obra Social “la Caixa” i compta amb el reportatge fotogràfic de Sergi Càmara i el vídeo documental de Marc Beneria. També hi ha diversos materials realitzats pels propis refugiats amb els que es contextualitza el seu dia a dia.

L’exposició ha estat possible també gràcies a la col•laboració entre la regidoria de Serveis Socials i la d’Educació i Solidaritat de l’Ajuntament de Sant Adrià. A l’acte de presentació hi va assistir Filo Cañete, regidora del districte de Sant Adrià Nord, Gregorio Belmonte, regidor d’Educació i Solidaritat, Carlos Boggia, comissari de l’exposició, Xavier Sabater, director de La Caixa a Sant Adrià, Badalona i Santa Coloma, Berta Muelas, coordinadora d'activitats a Catalunya de l'Obra Social 'la Caixa', membres del Consell de Solidaritat i de Serveis Socials, així com un ampli grup de l’entitat adrianenca Cat-Arif.

Filo Cañete va assegurar que “aquesta exposició és una manera de no donar l’esquena a una realitat que ens envolta” i que és una “tasca de sensibilització sobre la realitat migratòria”. Per la seva banda, Gregorio Belmonte va destacar el fet de que “aquestes exposicions són necessàries per recuperar la memòria històrica i sensibilitzar” i va instar als presents a no ser només “espectadors” sinó a ser conscients de que “tots som part d’aquest drama, del desequilibri, la desigualtat i l’exili”.

El comissari de l’exposició, Carlos Boggia, va fer un repàs a la poca importància mediàtica que se li dóna a segons quins països, com és el cas del Congo –on en vint anys hi ha hagut més morts que durant la Segona Guerra Mundial, o on en sis mesos hi ha les mateixes defuncions que en el darrer tsunami del Japó. També va mencionar el cas de Colòmbia, el del poble sharauí, Líbia, Tunis o el cas més antic, el dels palestins, així com el tancament a l’asil que està exercint Europa. “Un ciutadà conscient és un ciutadà informat”, va afirmar Boggia durant la inauguració. El comissari també va senyalar que l’exposició no és “per lamentar-s’hi” sinó per “comparar la sort que tenim a Occident” i per “ser més solidaris amb l’estranger que truca a la nostra porta”.

L’exposició “Refugiats. Vides en trànsit” es podrà veure fins al proper 31 de maig, al Centre Cultural i Juvenil Polidor (plaça Guillermo Vidaña de Sant Adrià de Besòs). Els horaris són de dilluns a divendres de 9 a 13.30 hores i de 17 a 21 hores, i l’entrada és gratuïta.

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala