Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 04 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 14/4/2011

Badalona participa al Saló Internacional del Còmic
- Amb un estand sobre el futur Museu del Còmic i una exposició del dibuixant badaloní Rubén Pellejero

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona dedica un estand al futur Museu del Còmic. Foto: Ajuntament Badalona Avui dijous ha tingut lloc l’acte d’inauguració del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, al Palau 8 de Fira de Barcelona, amb la presència del conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell. Aquest certamen dedica enguany un estand al futur Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya amb l’objectiu de difondre el projecte d’aquest nou equipament cultural ubicat a l’antiga fàbrica CACI de Badalona.

L’antiga fàbrica CACI (Compañía Auxiliar del Comercio y la Industria) és un edifici del mestre d’obres Jaume Botey, construït a finals del segle XIX (1899). Es tracta d’un edifici de 5.400 metres quadrats amb sis plantes al cos central i quatre plantes a la resta. Es tracta d’una de les obres emblemàtiques de l’època industrial i representa un dels escassos vestigis del passat modernista de Badalona. L’edifici destaca per la seva construcció de ciment forjat com a estructura interior amb un exterior d’obra vista.

L’alcalde de Badalona, Jordi Serra, que ha acompanyat el conseller de Cultura durant la visita a les instalEl Saló Internacional del Còmic dedica una exposició del dibuixat badaloní Ruben Pellejero. Foto: Ajuntament de Badalona·lacions del Saló del Còmic, ha explicat que les obres per renovar l’edifici de la CACI ja estan acabades. La finalització d’aquest projecte de consolidació, amb un pressupost de 3,5 milions d’euros a càrrec del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), fa que aquest edifici estigui ja en condicions de ser museïtzat per part de la Generalitat. Jordi Serra ha dit que el futur museu és un projecte molt important per a Badalona i també per a Catalunya ja que l’objectiu és convertir aquest equipament en un centre de referència per al món del còmic.

El projecte del futur museu també serà objecte d’una presentació demà divendres 15 d’abril, a les 16 hores, a la Sala de conferències, per part del director del Saló Internacional del Còmic, Carles Santamaria; Antoni Laporte i l’arquitecte Miquel Espinet.

La presència badalonina en aquesta edició es completa amb l’exposició dedicada al dibuixant Rubén Pellejero. El Saló dedica una de les seves exposicions a aquesta artista badaloní, guanyador de la passada edició del Gran Premi del Saló del Cómic de Barcelona. L’exposició fa un recorregut pel conjunt de la seva obra.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala