Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 07 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 6/4/2011

El govern de Mas no inclou el futur CAP de la Mina en el seu pressupost
- Les retallades del nou Govern afecten ja a la sanitat pública

L'actual CAP de la Mina està al límit i el nou projecte no s'ha inclòs al pressupost de la Generalitat. - Foto: JP ©En el passat ple municipal de Sant Adrià es va aprovar per unanimitat una moció per demanar l’execució de l’obra del nou CAP de la Mina, del qual ja es té el projecte, el terreny i la llicència. El projecte executiu ja fa anys que existeix, i també es va demanar amb anterioritat al govern de l’Entesa.

Les retallades en sanitat que s’estan duent a terme des del govern de CiU estan afectant a diversos municipis catalans que necessiten urgentment la construcció d’un nou Centre d’Atenció Primària, així com pel tancament de diverses plantes a grans hospitals com Can Ruti o Vall d’Hebron. Els quatre col·legis oficials de Metges de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, i el sindicat Metges de Catalunya han expressat en diversos manifestos el seu rebuig a aquestes retallades, i han destacat la complicació de recuperar-se en un futur proper.

A Sant Adrià el problema és bastant greu, ja que no s’ha inclòs la construcció del nou CAP de la Mina en el pressupost del Govern, ni es té previst fer-ho. El CAP existent avui dia està al límit, i l’equip de govern del consistori adrianenc considera la futura construcció com una prioritat i una necessitat primordial al barri. Segons declaracions al diari Àrea Besòs del regidor de salut Gregorio Camacho, aquesta és una “retallada injusta”, i ha fet menció a la reivindicació que des de la coalició ICV-EUiA es farà demà dia 7 als Centres d’Atenció Primària de Sant Adrià.

A més, la construcció del nou CAP a la Mina inclouria la sala de venopunció i metadona que actualment es fa a l’espai conegut com el “Local”. En el descampat adjunt, on hi hauria d’haver-hi la nova construcció, tot i les actuacions alguns drogodependents s’injecten i deixen al terra les xeringues emprades. En total, nou Centres d'Atenció Primària a tota Catalunya sofreixen condicions similars i necessiten urgentment nous espais per dur a terme l’atenció sanitària a la ciutadania.

 

Notícies Relacionades


Comentaris

Mireia Hernàndez
Efectivament, la informació facilitada des de la conselleria de Salut deixa clar que la situació del CAP La Mina es idèntica al de, com a mínim, 9 projectes més (Els CAP de La Bordeta i San Gervasi a Barcelona, Vilafranca del Penedès, Castelldefels, Lleida, Santa Coloma de Cervelló, i els CL de Sant Joan de les Abadesses i Alfara de Carles) que, tot i disposar de cessions de solar o infraestructures fa més de 5 anys, no havien estat fins ara una prioritat pels governs de PSC i ICV des de la Generalitat de Catalunya. Cal recordar que el nou CAP de La Mina de Sant Adrià de Besòs va ser un projecte anunciat per la Consellera de Salut Marina Geli (PSC) al 2005 i que havia d’estar acabat al 2007. En el seu moment, la Consellera Geli va assegurar que no es retardaria perquè les obres en barris en procés de millora eren prioritàries, però la veritat va resultar molt diferent: el CAP La Mina va ser un projecte redactat sense dotació econòmica, i es per això que el Tripartit no va poder complir la seva promesa. Estic absolutament d'acord amb la necessitat de fer el CA.P. Per aquest motiu vaig votar a favor de la moció. Però voldria posar en evidència la vergonyosa contradicció, conscients de la permanència de la crisi econòmica i l’alt grau d’endeutament que arrossega Catalunya, exigim el compliment formal d’uns compromisos que, en temps millors, no es vàrem executar. Estimat Gregorio, no recordo una moció denúnciant l’incompliment del Govern anterior.

j.megias verges
La humanitat busca vida intel·ligent fora de la terra, pensa que segurament aqui no "hi ha".

Jose Luis Muñoz
L'anterior govern de la Generalitat va redactar el projecte executiu i es va fer la cessió dels terrenys, i mai va anunciar com ara la seva aturada sine die, igual que l'aturada de la reforma de Can Ruti. L'anterior govern de la generalitat davant de la manca d'ingressos tampoc va eliminar els impostos a 500 persones riques. Tot és quatió de prioritats.

Mireia Hernàndez
L\'anterior govern no podia anunciar l\'aturada perquè, malgrat les seves promeses, mai el va començar. Els compormisos amb la ciutadanaia, especialment els electorals són d\'obligat compliment!| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala