Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 14 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 9/9/2009

Sant Adrià premia l'excel· lència de ser ciutadà
- Els Premis Ciutat de Sant Adrià es lliuren el dia del patró

Tots els guardonats amb els Premis Ciutat de Sant Adrià posen amb els regidors adrianencs. Foto: MS.8 de setembre, Sant Adrià. No podia haver millor dia per lliurar els primers Premis Ciutat de Sant Adrià, uns guardons que volien premiar a persones i institucions adrianenques que destaquessin per la seva feina per millorar la ciutat. Els premis havien estat escollits per les mateixes entitats de la ciutat. A l’àmbit de gent gran, Rosa Sospedra va recollir el premi en nom de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Sant Adrià Nord. Juan Vizcaíno, president de l’Asociación Juvenil Barnabitas va recollir el premi de mans de l’alcalde adrianenc, Jesús María Canga. Consol Aroca va rebre el seu reconeixement a l’apartat de cultura per la seva dedicació a la recuperació dels símbols identitaris de la ciutat. El Grup de Solidaritat És l’Hora, amb Raimon Mateu al capdavant, va rebre el guardó a l’apartat de solidaritat, mentre que Mª Àngels Rosell va ser homenatjada per la seva defensa de les dones de qualsevol procedència. L’Associació de Pessebristes de Sant Adrià, que també va ser la pregonera, va rebre un altre reconeixement amb el Premi Ciutat Sant Adrià en el terreny de la cultura tradicional. En el del medi ambient, Pere Gusi va ser guardonat pels seus estudis i treballs relacionats amb la recuperació del riu Besòs. Per últim, Pepe Machado va rebre el premi en el terreny de l’esport i el lleure. A més, es van lliurar tres premis en nom de l’alcalde. A petició de diverses entitats de dones de Sant Adrià, es va lliurar un premi a la Fundació Vicente Ferrer pel seu recolzament a dones, nens i població marginada en el territori de l’Índia. A petició d’entitats de cultura andalusa del municipi, es va lliurar el premi a Marcelino Martínez per la seva implicació i el respecte que ha sabut transmetre en el món rociero a Catalunya. Per últim, la jove jugadora del Femení del Sant Gabriel de futbol Alba Mena va rebre el premi per ajudar a una persona que havia patit un accident al metro.

En el seu discurs, Jesús María Canga va lloar a tots els premiats a l’acte de lliurament d’uns guardons “que es mereixen tots els ciutadans de Sant Adrià, totes aquelles persones que dia rere dia promouen valors de compromís i civisme”.

Els "nens de la guerra adrianencs" van rebre un reconeixement. Foto: MS L’acte també va servir per homenatjar les persones que han participat al documental “Nens del Pla de Besòs”, i que expliquen en primera persona els rigors de la guerra civil espanyola a territori adrianenc. Aquest documental, que va ser premiat a la darrera edició del Festival Filmets de Badalona, forma part del programa de museització del refugi antiaeri de la placeta Macià. També de mans de l’alcalde, els presents van rebre l’escultura “Emprentes de la memòria”, de l’artista Ana Marín Gálvez, que representa una mà adulta, com el pas del temps, i una mà d’una criatura, com tot el que resta per viure. Les persones que van rebre aquest homenatge van ser Cristòfol Suárez, Andrés Corsino, Joan Palet, Antoni Vilella, president de l’Associació d’Aviadors de la República a Catalunya, Antonio Sánchez, Josep Maldonado, Pere Cánovas, Assumpció Expósito i Carme Tura.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala