Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 6/4/2011

Les obres de pavimentació de carrers a Ancón ja estan en marxa
- Dimarts es va presentar el projecte i els avenços del mateix a la Biblioteca Municipal

Gregorio Belmonte, regidor de solidaritat, durant la presentació del projecte de cooperació directa. - Foto Montse Pallarès ©

Dimarts es va presentar de forma oficial el projecte que el municipi adrianenc porta mà a mà amb el poble d’Ancón a Perú. La cooperació en aquest cas es fa a través de l’associació És l’hora i la regidoria de solidaritat de l’Ajuntament de Sant Adrià.

El projecte, que en les darreres setmanes ha avançat bastant, consisteix en la pavimentació de carrers i l’habilitació de zones verdes als diferents assentaments humans que hi ha, i que són el Señor de los Milagros, Las Palmeras, La Calichera i Los Jazmines. El motiu pel qual s’ha fet això i no una altre treball, com podria ser la creació d’una escola, és perquè es coopera en funció a les necessitats que el poble peruà vaexpressar en el seu moment. S’ha de tenir en compte que només un 47,8% dels habitants compten amb aigua, un 56,5% amb servei elèctric i un 48% amb clavegueram, i que pràcticament no hi ha zones verdes –que es podrien emprar com a horts urbans, per exemple.

Al maig de 2009 es va signar el compromís de l’Ajuntament de Sant Adrià per col•laborar amb 21.000 euros l’any 2009 i 25.000 el 2010 en aquest projecte. A això se li ha de sumar els 19.805,06 euros aportats per l’Àrea Metropolitana, els 20.000 de la Diputació de Barcelona i els 627,45 d’Ayne, que és la contrapart de És l’hora a Perú i que s’encarrega del seguiment i ara també de la formació de la població perquè hi puguin treballar en el projecte.

Gregorio Belmonte, regidor de solidaritat del consistori adrianenc, va destacar que un projecte de cooperació directa serveix sobretot per “sensibilitzar la població” i que un dels objectius fonamentals era “arribar a altres espais de Sant Adrià i vincular la gent amb Ancón”. Possiblement aquest projecte es presenti a diverses entitats adrianenques, ja siguin de dones, de joves o de qualsevol altre àmbit, per així poder crear vincles més estrets amb aquesta localitat. A més, l’actual alcalde d’Ancón ha expressat la seva voluntat d’agermanament amb Sant Adrià, que actualment està agermanat amb San Adrián de Palma (Navarra), San Adrián de Bilbao (Biscaia), Saint Adrien (França), Palazzo Adriano (Itàlia), Póvoa de Santo Adriao (Portugal), Sant Adrià de Tremp (Lleida), San Adrián de Pantón (Lugo), San Adrián d'O Saviñao (Lugo), San Adrián de Castrillón / Piedras Blancas (Astúries), Santo Adriano (Astúries) i San Adrián de Juarros (Burgos).

Cartell d'identificació de l'obra. - Foto: RSTraç i replantejament dels carrers de l'assentament humà Las Palmeras. - Foto: RSTall i càrrega del material excedent als carrers de Las Palmeras amb maquinària pesant. - Foto:RSCol·locació de material d'afirmament per millorar el baix rasant als carrers de Señor de Los Milagros. - Foto:RS

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala