Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 28 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 30/3/2011

Les dones adrianenques són les protagonistes de la seva pròpia història
- Isabel Segura ha presentat el projecte "Dones de Sant Adrià"

El mural "Dones del Món" està exposat a la planta baixa de la biblioteca Font de la Mina. - Foto: Montse Pallarès ©Ahir, a la biblioteca Font de la Mina, van tenir lloc dos activitats organitzades des de la regidoria de polítiques de gènere dins del programa del 8 de març.

En primer lloc, es va inaugurar el “Mural Dones del Món”, amb pintures realitzades per les alumnes del taller de pintura creativa del Centre d’Informació i orientació a la Dona (CioD). A partir de les directrius de la professora del taller, la Flor, les dones adrianenques han pogut expressar de forma artística diferents emocions i sentiments, tot lligant-lo amb dones de diverses cultures del món –en el mural hi ha 55 fotografies de diferents dones d’arreu del planeta. Així doncs, la Rosa, la Mª Luisa, la Fina, la Carmen, la Mª Ángeles, la Mercedes, la Gemma, la Cresi i la Isabel han plasmat sobre un mural tot el que porten a dintre.

Isabel Marcuello, regidora de polítiques de gènere, acompanyada pel regidor de solidaritat i representant d’EUiA Sant Adrià, Gregorio Belmonte, i per la regidora de serveis socials, Loli Ocaña, ha estat l’encarregada d’inaugurar el mural, ara ubicat a la planta baixa de la biblioteca del barri. Marcuello ha fet referència a la rellevància d’aquest mural per donar a conèixer les activitats que es fan al CioD, i ha destacat les dificultats econòmiques de l’Ajuntament, motiu pel qual no s’han mantingut tots els tallers que abans existien i que algunes alumnes han reclamat.L'historiadora i escriptora Isabel Segura durant la presentació del projecte "Dones de Sant Adrià". - Foto: Montse Pallarès©

A continuació, s’ha presentat el projecte “Dones de Sant Adrià: Itineraris històrics”, a càrrec de la historiadora, escriptora i autora del projecte, Isabel Segura. Aquest llibre no està publicat encara –tot i que es preveu que sí ho estigui en un futur- perquè amb la crisi “les publicacions de llibres no estaven en les prioritats”, segons ha esmentat Marcuello, de nou reprenent les dificultats econòmiques d’enguany.

Isabel Segura ha parlat sobre el projecte i el procés que ha seguit en les diferents trobades amb dones adrianenques. Mitjançant fotografies antigues del municipi, ha anat filant la història de Sant Adrià i l’ha vinculat amb el que serà el llibre definitiu. Segura ha destacat la importància de recuperar la memòria històrica, i sobretot en clau de dona, perquè “qui té memòria, té poder” i el projecte “posa de reflex el protagonisme de les dones d’aquesta ciutat”.

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala