Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 29/3/2011

Desarticulat a Sant Adrià de Besòs un clan familiar dedicat al tràfic de drogues
- L’operació, batejada amb el nom ‘ANIM’, s’ha realitzat en dues fases i s’ha saldat amb 6 detinguts

Imatges de les detencions de l'operació "ANIM".Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Badalona i de Sant Adrià del Besòs han culminat amb èxit una laboriosa investigació amb la desarticulació d’un clan familiar molt actiu dedicat al tràfic de drogues, ubicat als carrers Venus i Saturn de la localitat de Sant Adrià de Besòs, i al carrer Càller del barri del Besòs, a Barcelona.

L’ operació ‘ANIM’ es va iniciar a finals del passat mes d’octubre de 2010, quan els investigadors van tenir coneixement de la presumpta activitat delictiva a la qual es dedicava aquest clan. La distribució de la droga la feien des dels seus propis domicilis, utilitzant terceres persones –anomenades “punters”- com a intermediàries que s’encarregaven de distribuir-la a petita escala. En ocasions, fins i tot els mateixos compradors s’hi adreçaven personalment per tal d’adquirir-ne les dosis.

Finalment, i després de mesos d’intensa investigació, l’operatiu va culminar en dues fases, els passats dimarts 22 i dijous 24 de març. En total es van realitzar entrades i registres en 9 domicilis i es van efectuar 6 detencions, dintre del marc d’un ampli dispositiu policial.El Cap de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Badalona, sotsinspector Antoni Almaida. - Foto: Montse Pallarès ©

El Cap de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Badalona, sotsinspector Antoni Almaida, ha destacat a la roda de premsa “la dificultat que estem tenint cada vegada més en aquestes intervencions”. I es que la pressió policial ha fet que de la venta al carrer s’anés traficant a l’interior de les escales, després als pisos baixos i “ara arriben a tenir els pisos a l’altura d’un sisè, un setè o un desè”. Això, i les portes cuirassades –que arriben a costar 4.000 i 6.000 euros- fan que no existeixi el factor sorpresa i que no es trobin grans quantitats de droga en el moment que irrompen al pis.

En total els investigadors dels mossos d’esquadra han recuperat 11.900 euros en efectiu, 3 balances de precisió, i diversos tipus de substàncies estupefaents: 120 dosis de cocaïna i d’heroïna, més de 200 grams d’haixix i uns 130 grams de marihuana, així com bosses retallades en forma circular per tal d’elaborar els embolcalls. A hores d’ara, els agents treballen per tal d’aclarir la possible procedència il•lícita d’alguns dels objectes recuperats.

Els detinguts, amb domicili a Sant Adrià de Besòs, són Oscar GC, de 28 anys, Coral MR, de 18 anys, María AF, de 26 anys, Ginés FP, de 26 anys, Daniel QR, de 22 anys i Núria RJ, de 43 anys. La instrucció del cas ha anat a càrrec del Jutjat d’Instrucció número 4 de Badalona.

Els arrestats van quedar en llibertat provisional després d’haver passat a disposició judicial, i hauran de signar el dia 1 i 15 de cada mes fins que surti el judici. El sotsinspector Almaida ha senyalat que s’han detectat fins a 20 pisos –tot i que el registre s’ha fet a 9 d’ells- i que“podria haver-hi més detencions en els propers dies”. Almaida considera que la operació “ha estat un èxit”, ja que no ho basen en “la quantitat de droga, si no en termes d’ordre públic i seguretat ciutadana”.

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala