Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 28/3/2011

El Museu Blau obre les seves portes
- Milers de persones van visitar-lo en el dia de la seva inauguració

Milers de persones van fer cua el dia de la inauguració del Museu Blau. - Foto Montse Pallarès©Una llarga cua de persones es va veure ahir durant tot el dia a la plaça del Fòrum. I es que precisament va tenir lloc la inauguració del nou Museu Blau a l’ara revitalitzat Edifici Fòrum, que fins el 30 de juny estarà de portes obertes al públic amb l’entrada lliure.

El Museu Blau és la nova seu del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, una institució amb 132 anys d’història. Amb aquesta incorporació, ja són quatre els espais del Museu distribuïts en tres parcs de la ciutat: a la Ciutadella, el Castell dels Tres Dragons –antic museu de zoologia que ara és el Laboratori de Natura- i el Museu Martorell –antic museu de geologia que allotjarà una exposició sobre la història i els museus de ciències naturals-, i al Parc de Montjuïc, on s’ubica el Jardí Botànic i l’Institut Botànic.

Quant a espai, el Museu Blau disposa de 9.000m2 distribuïts en dues plantes dedicades a les ciències naturals. Existeixen tres espais chill-out: el sonor, on es podran escoltar les 24 hores d’un dia primaveral al Montseny; el visual, per submergir-se en el món dels éssers microscòpics; i el de lectura, amb llibres il•lustrats i revistes d’actualitat científica. La part “Niu de Ciència” està dirigida a nens i nenes de 0 a 6 anys, i té l’objectiu de despertar les ganes de descobrir la natura i contempla activitats i objectes que desperten l’interès dels més petits, com la Caixa Màgica, microscopis o"Niu de Ciència" és un espai dirigit als més petits. - Foto: Montse Pallarès©una bicicleta a motor adaptada.

El més impactant, i que és el nucli de l’exposició de referència “Planeta Vida”, “La Terra avui”, ofereix al públic visitant una visió integradora de la natura i mostra més de 4.500 peces del fons patrimonial al Museu. A més de les roques i minerals, fòssils, plantes i animals, el Museu ha ampliat les seves col•leccions per mostrar espècimens de grups que hi mancaven, com els fongs, els microbis i algunes algues. Aquesta part –de moment, la única visible al públic de les tres que conformaran la col•lecció sencera- s’obre amb una gran projecció sobre la Pangea, l’expansió dels continents. Al llarg del 2011 s’inauguraran els altres àmbits: “La biografia de la Terra”, un viatge per la història de la vida i la seva coevolució amb el planeta, i “Els laboratoris de la vida”, que consistirà en petites exposicions renovables en diversos espais aïllats.

 

Mostra de l'exposició "Planeta Vida". - Foto: Montse Pallarès©Mostra de l'exposició "Planeta Vida". - Foto: Montse Pallarès©Mostra de l'exposició "Planeta Vida". - Foto: Montse Pallarès©Mostra de l'exposició "Planeta Vida". - Foto: Montse Pallarès©"Planeta Vida" s'obre amb una gran projecció sobre la Pangea. - Foto: Montse Pallarès©Mostra de l'exposició "Planeta Vida". - Foto: Montse Pallarès©

Notícies Relacionades


Comentaris

Francesc del TRAM
El TRAM t'apropa al Museu Blau de les Ciències Naturals. Parada Fòrum. http://blog.trambcn.com/el-museu-blau-de-les-ciencies-naturals-obre-les-seves-portes-al-forum| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala