Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 19 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 26/3/2011

Demà comencen les XIV Jornades Solidàries amb una bicicletada pels carrers de la ciutat
- El lema d’enguany és “Construïm lligams amb Ancón”

L'acte central de les XIV Jornades Solidàries serà la fira a la plaça de la Vila. Foto: Silvia RodríguezDes de demà i fins el 9 d’abril tindran lloc les XIV Jornades Solidàries a Sant Adrià de Besòs amb el lema “Construïm lligams amb Ancón”. El títol de les jornades sorgeix arrel del conveni de cooperació que l’Ajuntament de Sant Adrià té amb la Municipalitat d’Ancón (Perú) des de l’any 2009, i que té com a objectiu millorar les condicions i qualitat de vida de la població de la localitat peruana i crear lligams entre Ancón i Sant Adrià

Les activitats de les jornades comencen el diumenge 27 de març amb la bicicletada solidària, però la inauguració oficial serà el dijous 31 de març a les 19 h, a la Biblioteca Font de la Mina, i comptarà amb la presència d’Hèctor Matallana, cònsol del Perú a Barcelona.

L’acte central del programa sera la XIV Fira d’entitats de solidaritat i cooperació que se celebrarà a la plaça de la Vila, el dissabte 2 d’abril. Al llarg de tot el dia es faran tallers, jocs, i es podrà trobar informació sobre les activitats que porten a terme les entitats de solidaritat que hi participen. També hi serà, al matí, la Biblioteca al carrer, amb llibres i materials sobre Perú i Llatinoamèrica, i a la tarda, hi serà la Campanya pro Haití on es posaran a la venda llibres per donatius a 1 €.

 

Aquest és el programa complet:

Bicicletada Solidària, diumenge, 27 de març, d’11 a 13 h. Sortida i arribada a la plaça de la Vila. Possibilitat de préstec de bicicletes. Les inscripcions es faran el mateix dia al punt de sortida, 10 minuts abans.

Inauguració de les Jornades Solidàries, dijous 31 de març, a les 19 h, a la sala de la Biblioteca Font de la Mina (C/ Ponent, 21-25)

Cinefòrum amb la pel·lícula “La teta asustada” de la directora peruana Claudia Llosa, divendres 1 d’abril, a les 21 h al Casal de Cultura (C/ Mare de Déu del Carme, 22). Entrada gratuïta.

Xerrada inauguració de l’exposició “Salut verda - Salut indígena a l’Equador”, dilluns, 4 d’abril a les 18.30 hores. A càrrec de Rosa Marco, presidenta de la Creu Roja del Barcelonès Nord. A la sala de la Biblioteca Font de la Mina (c. Ponent, 21-25).

Presentació del projecte de cooperació directa: Sant Adrià de Besòs – Ancón (Perú), dimarts 5 d’abril, a les 19 h, a la sala d’actes de la Biblioteca de Sant Adrià (Pl. Guillermo Vidaña, s/n) a càrrec del regidor d’Educació i Solidaritat, Gregorio Belmonte.

Presentació dels projectes de cooperació de les entitats de solidaritat del municipi, dijous 7 d’abril, a les 19 h, al Centre de producció cultural i juvenil Polidor (pl. Guillermo Vidaña s/n)

Sopar literari amb Mathew Tree, divendres 8 d’abril. Si voleu més informació adreceu-vos a la Biblioteca Sant Adrià. Ho organitza: UNESCO Sant Adrià i Biblioteca Sant Adrià.

Acte solidari “Haití, un any després”, dissabte 9 d’abril, a les 18 h, al Casal de Cultura (C/ Mare de Déu del Carme, 22), amb l’actuació de diversos grups i entitats del municipi. Ho organitza: Consell de Solidaritat

Ateneu al carrer, divendres 15 d’abril, a les 17. 30 h, a la plaça de la Vila. El Grup de Solidaritat És l’hora! i la Fundació Ateneu de Sant Roc, surten a la plaça de la Vila amb jocs tradicionals i de sempre. Vine a jugar! A les 19 h actuació de LA TRESCA I LA VERDESCA. Ho organitza: Grup de Solidaritat És l’hora!

Exposició Refugiats. Vides en trànsit, de l’Obra Social Fundació La Caixa, del 28 d’abril a l’1 de juny al Centre de producció cultural i juvenil Polidor (Pl. Guillermo Vidaña, s/n). Inauguració el dimecres 27 d’abril, a les 18.30 h.

XIV Fira d’Entitats de Solidaritat i Cooperació, dissabte, 2 d’abril, d’11 a 20 h a la plaça de la Vila, amb la participació de tots els grups de solidaritat i cooperació del municipi i altres entitats de la comarca.

La fira s’obrirà a les 11 h i durant tot el dia hi haurà activitats com ara un esmorzar amb xocolatada de comerç just, espectacles per a tota la família, música, i una roda de contes de tot el món a càrrec de les entitats següents:

Yalah, solidaris amb el Poble Sahrauí, CSP, Comunitat de Sant Egidi, Creu Roja Barcelonès Nord, Fundació Pau i Solidaritat, Cat-Arif i Grup de Solidaritat És l’hora!

Conferència “Intervenció logopèdica precoç amb infants sords i amb dificultats de llenguatge a Anantapur (l’India). A càrrec de Dolors Sánchez (psicopedagoga i logopèdia) i Maite Ortiz (mestra i músico terapeuta), cooperants de la Fundació Vicenç Ferrer. Dimarts, 3 de maig, a la Biblioteca de Sant Adrià.

Taller de còmic: “El còmic com a eina d’educació per al desenvolupament”, adreçat a joves entre 12 i 18 anys. Gratuït. Dissabte, 7 de maig, de 10 a 14 hores. Al Polidor (passeig de la Rambleta, s/n). Inscripcions a partir del 2 d’abril a la FIra d’entitats de solidaritat. I del 4 al 29 d’abril al correu solidaritat@sant-adria.net.

 

 


Comentaris

Martín Arcos
Todavía recuerdo la primera bicicletada que se hizo, fue una propuesta del Grupo Guaraní, me alegro de que todavía se continue haciendo.....
Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala