Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 21 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 25/3/2011

La UPC assumeix la construcció i gestió de l'Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industria
- L’edifici serà el primer dels destinats a la docència al Campus Interuniversitari Diagonal-Besòs

Nou impuls a la construcció de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial al Campus del Besòs. Foto: Consorci del Campus Interuniversitari Diagonal-BesòsLa Junta de direcció del Consorci del Campus Interuniversitari Diagonal - Besòs (CCIDB) ha aprovat ahir dijous 24 de març un conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que estableix els mecanismes d’execució per a la construcció de l’edifici de la nova seu de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (EUETIB) de la UPC al Campus Diagonal–Besòs, a Sant Adrià.

El procediment operatiu aprovat avui impulsarà la fase d’edificació del primer dels set edificis que la UPC tindrà al nou Campus, en el marc d’ una intervenció que en conjunt possibilitarà la construcció de quasi 70.000 m2 de sostre en terrenys propietat del Consorci del Campus Interuniversitari Diagonal – Besòs (CCIDB) qualificats d’equipament metropolità d’ús universitari.

Després que el Consorci del Campus Interuniversitari fes efectiva la cessió del dret a superfície el passat desembre de 2010 i permetés doncs disposar del sòl corresponent, la UPC assumeix ara la construcció i gestió de la nova seu de l’ EUETIB amb el suport dels recursos compromesos per la Diputació de Barcelona.

L’ EUETIB de la UPC està ubicada actualment dins el recinte propietat del Consorci Escola Industrial de la Diputació de Barcelona, al carrer Urgell de Barcelona. Als efectes de compensar la recuperació de l’espai que actualment ocupen aquestes instal·lacions universitàries, la Diputació de Barcelona col·labora amb una aportació econòmica de vint-i-tres milions d’euros (23.000.000 €), per tal de coadjuvar al pagament del cost total del projecte de construcció de la nova seu de l’ EUETIB al Campus Diagonal -Besòs.

D’un total de 7 edificis universitaris, l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial (EUETIB), serà el primer dels destinats a la docència.

El Consorci del Campus Interuniversitari Diagonal - Besòs (CCIDB) és l’entitat constituïda per entitats públiques propietàries inicials dels terrenys i està integrat pels ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià del Besòs, el Consorci del Besòs, l’Entitat Metropolitana del Transport i el Consell Comarcal del Barcelonès, amb l’objectiu de desenvolupar un nou espai urbà en el Front litoral -Besòs especialitzat en acollir activitats de docència universitària, recerca i transferència de tecnologia, així com la implantació d’un teixit d’empreses vinculades a l’R+D i la creació de clústers científics i tecnològics.

Text: Consorci del Campus Interuniversitari Diagonal-Besòs

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala