Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 14 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 18/3/2011

S’inaugura la nova seu de Formació i Treball al barri de la Mina
- Es va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas

Artur Mas, Jesús Mª Canga i Manuel Ribas, visitant les noves instal·lacions. - Foto: Montse Pallarès

Ahir dijous es va inaugurar la nova seu de la Fundació Formació i Treball (FIT) al carrer Llull del barri de la Mina. Hi treballen 146 persones i dels 9.150 m2 de la nova seu, la Fundació utilitza actualment 7.195 m2. La resta del edifici està ocupat temporalment per dues entitats: la Fundació b_TEC, entitat gestora del futur CAMPUS DIAGONAL-BESOS, i l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (I.R.E.C.). En un futur les dues entitats es traslladaran al CAMPUS DIAGONAL-BESOS. Amb aquesta inauguració, ja són 90 els municipis pels que l’entitat hi treballa.

El president de la FIT, Manuel Ribas, va senyalar que aquest edifici “és una obra de tots i un motiu de satisfacció”, tot i que va fer referència a la situació de crisi actual i va mostrar la seva “preocupació pel futur”, tot dient que “el que dóna força és estar tots junts”. Per la seva banda, l’alcalde adrianenc Jesús María Canga va fer patent que “s’ha fet una transformació física al barri” però que “falta incidir en la transformació social”. També va esmentar les darreres esbiaixades notícies que han sortit en alguns mitjans sobre el barri de la Mina i el funcionament del Trambesòs, que no han fet res més que estigmatitzar i “castigar” encara més al barri. Canga va felicitar a la FIT per dur a terme“apostes valentes que confien en les possibilitats de la gent del territori i els hi donen oportunitats”.També hi va ser present el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez, que ja va ser present en l’acte de posar la primera pedra i que va dir estar “content perquè aquesta pedra s’ha transformat en un edifici”.

El darrer discurs previ al descobriment de la placa inaugural va ser a càrrec de l’actual president de la Generalitat, Artur Mas, que va comentar que “el més important de les instal•lacions són les coses que hi passen a dintre” i que la feina que es fa aquí “no és una feina simbòlica, sinó que és eficaç i des del punt de vista del funcionament de la societat és essencial”. Mas 

va senyalar que “a Catalunya hi ha molts signes d’esperança i confiança en el futur” i que entitaVan intervenir Manuel Ribas, Jesús Mª Canga, Artur Mas i Lluís Martínez. - Foto: Montse Pallarèsts com aquesta són “les eines de transformació social”.El president també fa fer referència a la “pobresa i l’atur, els dos problemes bàsics de la societat d’avui, al que hem d’afegir la salut”, i va afirmar que  “tot i que la realitat és dura, no hem de perdre l’horitzó”. Així doncs, va assegurar que“Catalunya està en marxa”, “es mobilitza”, i “li donarà la volta a la situació de crisi que tenim”.

L’any 2010 la Fundació Formació i Treball va crear 10 llocs de treball a la mateixa entitat, va inserir 163 persones al món laboral, va donar formació a 692 persones i va donar atenció a 2.385 famílies mitjançant programes d’entrega social per valor de gairebé 290.000€. Entre les activats que ha realitzat l’entitat, destaquen la recollida i gestió de 2.500 tones de roba usada i 242 tones de mobles.

La Fundació Formació i Treball és una fundació privada sense ànim de lucre promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona des del’any 1992. Es caracteritza per la seva capacitat d’autofinançar la seva activitat en més d’un 90% i de desenvolupar una tasca productiva oferint determinats serveis al mercat en una relació client-proveïdor com la de qualsevol empresa d’àmbit privat.

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala