Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 05 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 15/3/2011

Iniciat el procés d'implantació del nou sistema de recollida d'escombreries al Centre
- Els contenidors s’instal·laran cada dia en 15 punts del barri, a partir de les 7 de la tarda i es retiraran passada la mitjanit

Iniciada la implantació del nou sistema de recollida d'escombreries al barri del Centre. Foto: Ajuntament de BadalonaEl barri del Centre de Badalona ha estrenat avui un nou sistema de recollida d’escombraries adaptat a les peculiaritats urbanístiques dels carrers d’aquesta zona de la ciutat, amb contenidors de posar i treure. Des d’avui els veïns han de tenir en compte els dies que s’han establert per a la recollida de cadascuna de les cinc fraccions i els horaris concrets per llençar les escombraries als contenidors corresponents.

La implantació d’aquest nou sistema de recollida al Centre té com a objectiu aconseguir un entorn més net i espaiós i també evitar olors i sorolls. A partir d’avui els contenidors, més petits que els habituals, s’instal·laran cada dia, entre les 19 i les 21 hores, en 15 punts concrets del barri. Els veïns podran dipositar la brossa als contenidors entre les 21 i les 00.30 hores. Passsada la mitjanit els camions recolliran els contenidors fins l’endemà. Es tracta de vehicles elèctrics, més silenciosos que els camions habituals de recollida.

Els contenidors de resta i d’orgànica s’instal·len cada dia

Els d’envasos es col·loquen els dimarts, dijous i dissabtes

Els contenidors de paper i cartró s’instal·len els dilluns, dimecres i divendres

Els contenidors de vidre només es col·locaran els diumenges

Prèviament a la implantació dels nous contenidors, s’ha realitzat una campanya per tal d’explicar a tots els veïns i veïnes les novetats del nou sistema per gestionar les deixalles. Els informadors ambientals han lliurat a cada domicili un kit de la recollida orgànica, consistent en un cubell marró, 30 bosses compostables i material informatiu (un fulletó i un imant) en què s’explica com fer correctament la separació domiciliària de la brossa orgànica i els diferents tipus de contenidors amb els seus corresponents horaris que trobaran al carrer.

Des d’avui i fins al 26 de març, els informadors ambientals continuaran explicant directament als veïns els detalls del nou sistema de recollida ja que diàriament de 19 a 24 hores se situaran a les zones on s’han ubicat els nous contenidors.

Amb l’estrena d’aquest sistema al barri del Centre es completa el procés per renovar tots els contenidors i vehicles de recollida selectiva de residus i implantar la recollida de la fracció d’orgànica a tota la ciutat. La implantació de tot aquest procés forma part del nou contracte del servei de neteja aprovat l’any passat per l’Ajuntament, el qual destaca per presentar un important conjunt de millores respecte al servei que es venia prestant a la ciutat.

Els contenidors es col·locaran cada dia en 15 llocs concrets: carrer d’Arnús (2 emplaçaments); carrer de Lleó (Mercat Maignon); carrer de Lleó amb Sant Josep; carrer de Sant Joaquim; carrer de la Soledat; carrer de Sant Pere; carrer de Fra Basili de Sant Josep; carrer de Sant Francesc d´Assís; carrer de Sant Jaume amb Rambla; carrer del Carme amb Sant Pere; carrer del Carme amb Canonge Baranera; carrer de la Mercè amb Caritat; carrer de Sant Domènec amb Canonge Baranera; carrer de Sant Domènec amb Sant Pere.

L’alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha explicat que aquesta ciutat és la primera de Catalunya on s’implanta aquest tipus de sistema de recollida de contenidors de posar i treure. Jordi Serra, que ha presenciat aquesta tarda la col·locació dels primers contenidors al carrer d’Arnús, ha destacat que el fet de ser pioners en aquest sentit significa poder disposar de mitjans tècnics molt moderns i avançats, com és el cas dels camions elèctrics que col·loquen i recullen els contenidors, uns vehicles que es desplacen de manera molt silenciosa i que s’estrenen justament a Badalona.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala