Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 07 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 10/3/2011

La dona des d’un punt de vista internacional
- En un acte organitzat per CCOO del Barcelonès Nord

D'esquerra a dreta: Jaida Zo'obi, Flor María Torres, Núria Parlon i María Gallardo. - Foto: Montse PallarèsAhir, al centre cívic del Riu de Santa Coloma de Gramenet, CCOO del Barcelonès Nord va organitzar un acte emmarcat dins de les activitats programades pel Dia Internacional de la dona treballadora.

L’acte va comptar amb la presència de María Gallardo, coordinadora de CCOO del Barcelonès Nord, que va introduir l’acte tot senyalant que “són similars les problemàtiques que tenim les dones a totes les parts del món” i que actualment “la igualtat és més formal que real i tenim encara molt terreny per recórrer”. Abans de la conferència, es va projectar una part del projecte audiovisual “Treballadores: històries de lluita arreu del món per la igualtat de gènere en el treball”, dut a terme per la Fundació de Pau i Solidaritat de CCOO amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació del Desenvolupament i l’Ajuntament de Barcelona. Aquest documental consta de cinc parts: una introducció feta a CCOO de Catalunya i quatre documentals d’autor realitzats a Egipte, Macedònia, Colòmbia i Israel.

La xerrada va ser a càrrec de Flor María Torres Vidal, membre de la junta directiva de la Central Unitaria de Trabajadores CUT VALLE, de Colòmbia, i Jaida Zo’obi, antropòloga i formadora d’empoderament de dones del Worker’s Advice Center (WAC-Ma’an) a Israel.

Jaida Zo’obi va explicar en què consisteix el WAC-Ma’an, un sindicat en formació establert als anys 90, enmig d’un caos laboral i un buit sindical a tot el territori. Especialment, la seva tasca es focalitza amb les dones àrabs que viuen a Israel, que pateixen discriminació per ser àrabs en un estat sionista, per ser dones en una societat patriarcal i tradicionalista i per ser treballadores no Projecció del documental "Treballadores: històries de lluita arreu del món per la igualtat de gènere en el treball" . - Foto: Montse Pallarèsqualificades en un mercat de treball amb model occidental. Van crear el Fòrum de Dones, en el que lluiten per remoure els elements efectius contra la pobresa, per aconseguir els drets laborals mínims i reforçar l’empoderament de les dones.

Per la seva banda, Flor María Torres va exposar la situació del sindicalisme a Colòmbia, en el que molts dels seus membres són amenaçats i intimidats de forma constant. Va explicar la situació de la dona al seu país i de les iniciatives que s’engeguen des del sindicat, en el que tot i que el 70% d’afiliades són dones, només tres estan a la junta directiva.

Per concloure l’acte va intervenir Núria Parlon, alcaldessa de la ciutat, que va esmentar que “la desigualtat es justifica pel desigual accés a les fonts de riquesa” , que actes com aquests “posen en valor la labor d’aquestes dones”, i que “és important que aquí ho coneguem”.

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala