Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 06 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 8/3/2011

Comença la primera fase dels enderrocs i els treballs previs per a la construcció del CAP de Llefià-Gran Sol
- El nou centre sanitari tindrà una superfície de 3.900 metres quadrats i prestarà atenció a 23.000 usuaris

Visita virtual del nou CAP de Llefià-Gran Sol. Avui dimarts s’ha iniciat la primera fase dels treballs de deconstrucció i de preparació del solar que està destinat a acollir el nou CAP de Llefià – Gran Sol. Concretament, es tracta de treballs de deconstrucció de diferents murs, bàsicament la paret del frontó paral·lela al carrer d’Àsia i els murs perimetrals de la plataforma. També es fan feines d’extracció i trasllat de vegetació de l’espai que ha d’ocupar el nou equipament sanitari i el rebaix d’uns dos metres de les terres que hi ha en la plataforma del frontó fins a deixar-la a la mateixa cota de les voreres del carrer d’Àsia. Un altre treball que s’avançar per tenir el solar a punt per iniciar els treballs de construcció és el desplaçament d’una línea de baixa tensió.

El nou equipament sanitari quedarà situat en la confluència dels carrers d’Àsia i l’avinguda Doctor Bassols, i tindrà accés per tots dos carrers que acullen la façana de l’edifici, en cantonada. La nova Àrea Bàsica de Salut (ABS) Gran Sol prestarà atenció sanitària primària a 23.000 usuaris –que descongestionaran el CAP de La Salut, situat al passeig dels Encants, i el CAP de Llefià situat a la plaça de Trafalgar- i també incorpora un Centre de Salut Mental Badalona II, integrat en el mateix edifici. Aquesta actuació correspon a la necessitat d’homologar la xarxa de salut mental dins de la resta de serveis d’atenció sanitària, en aquest cas primària, tot donant-li una visualització com a oferta no diferenciada ni segregada.

L’accés a l’ABS es produirà pel carrer d’Àsia, just a la cantonada de l’edifici, i l’accés al Centre de Salut Mental, per l’avinguda del doctor Bassols, directament a la planta 1, que és a on estarà situat.

Tot l’edifici incorpora una coberta enjardinada, per consolidar visualment el parc, tot i que no serà accessible per als usuaris. Donades les característiques del solar, l’espai de servei es distribueix al voltant de patis que permeten la ventilació i la il·luminació natural de les consultes i de les sales d’espera.

Avui ha començat la primera fase dels enderrocs i els treballs previs d’adequació a l’inici de la construcció del CAP de Llefià-Gran Sol. Foto: Ajuntament de BadalonaEl programa de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Gran Sol es distribueix en diferents àrees. La gran majoria estan formades per sales de consulta amb les corresponents sales d’espera, per a medicina general, pediatria, atenció no programada i l’àrea polivalent. La resta d’espais, com l’entrada, la part administrativa, la d’educació sanitària i la de personal, emmagatzematge i instal·lacions donen serveis al personal del centre. Quant al Centre de Salut Mental, és més reduït i compta amb una àrea assistencial amb les consultes i sala d’espera i la part que es comparteix amb l’equipament de primària, la sala de personal i el magatzem.

La superfície de sòl destinada al CAP és de 1.530 m2, amb una edificabilitat de 3.900 m2 de superfície construïda distribuïda en planta soterrani (1.200m2), planta baixa (1.100m2), planta primera (1.200 m2) i planta segona (400 m2). El pressupost total de l’equipament assistencial i sanitari supera els 8 milions d’euros.

L’alcalde de Badalona, Jordi Serra, acompanyat per altres regidors i per responsables de l’Àmbit Territorial Barcelona Nord del Servei Català de la Salut, ha presenciat aquest matí l’inici dels enderrocs. Jordi Serra ha explicat que els treballs d’adequació que han començat avui són un primer pas molt important per a la construcció d’aquest nou centre sanitari a Llefià que millorarà l’atenció sanitària pública a la ciutat i que donarà servei a 23.000 persones.

 

 

| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala