Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 05 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 4/3/2011

Arrenca el II Congrés de Dones del Barcelonès Nord
- Al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet

D'esquerra a dreta: Paquita Teruel, Jesús María Canga, Núria Parlón, Jordi Ràmia i Mª Antònia Fort. - Foto: Montse PallarèsLes dones dels municipis de Sant Adrià de Besòs, Tiana, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Montgat treballen dia a dia per millorar la qualitat de vida dels seus municipis i lluiten contra les injustícies per avançar cap a la igualtat de gènere. Ja sigui des del teixit associatiu, com des dels òrgans de govern pertinents, les dones diuen la seva en tots els àmbits que estan canviant, que els hi afecten i els que encara s’han de transformar.

Així doncs, i quatre anys desprès de la primera edició, arrenca el segon Congrés de Dones del Barcelonès Nord al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet. La segona part del Congrés tindrà lloc demà a Badalona, al teatre Zorrilla. Aquest any, i sota el títol “Dones, ciutadania i valors”, es debatran i posaran sobre la taula temes que giren entorn les noves masculinitats, les tecnologies, els espais urbans, els usos del temps i la salut, entre d’altres.

La inauguració ha estat presentada per representants dels cinc municipis. Mª Antònia Fort, regidora de Tiana, ha esmentat la importància de l’associacionisme i la transversalitat com a eines per una societat més igualitària i ha explicat el pla polític que s’està duent al municipi des del 2009. Paquita Teruel, regidora de polítiques de gènere de Badalona, ha senyalat que el Congrés “no és un espai de trobada” si no “un lloc on parlar, escoltar i fer aportacions”, i que “les dones som una força fonamental”. També ha intervingut Jordi Ràmia, alcalde de Montgat, que ha parlat sobre les noves Amelia Varcárcel durant la conferència inaugural sobre dones, valors i ciutadania. - Foto: Montse Pallarèsteconologies –el tema que s’ha tractat als pretallers d’aquest municipi- i ha comentat que “l’accés a recursos i informació ha de ser en igualtat de condicions”. Per la seva banda, Jesús María Canga, alcalde de Sant Adrià, ha mostrat el seu “orgull per la tasca que les dones del municipi fan en valors i ciutadania” i ha recordat que “trencar amb la convivència es tornar enrere, tornar a comportaments als que no s’han de tornar”. Per últim, l’alcaldessa colomenca Núria Parlón ha conclòs que “aquest Congrés és un pas més però no l’últim en la igualtat i la millora de la qualitat de vida de les nostres ciutats”.

L’acte ha estat impulsat per l’Institut Català de la Dona i per la Diputació de Barcelona. S’ha comptat per tant amb la presència de la diputada d’igualtat i ciutadania, Imma Moraleda, que ha comentat que les retallades per la crisi afectaran a les dones i que “no hem de baixar la guàrdia per no anar enrere”.

El Congrés de Dones del Barcelonès Nord es consolida per tant com un espai de reflexió sobre els reptes que queden per endavant i el reconeixement del que s’ha aconseguit fins ara. En aquesta primera part s’ha comptat amb la conferència inaugural de la catedràtica de Filosofia Moral i Política, Amelia Valcárcel, que ha parlat del tema que serveix de lema al Congrés: dones, ciutadania i valors.

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala