Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 25 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 25/2/2011

Diumenges de cinema mediambiental a la Sala de Plens
- Els propers 27 de febrer i 6 de març hi haurà projeccions

Tranxgènia i Lineas Doscontinuas es projectaran el diumenge 27 de febrer a les 12 hores a la Sala de PlensDiumenge 27 de febrer a les 12:00 h. a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Adrià, es projectarà dintre del II Cicle de Cinema de Medi Ambient les pel·lícules Tranxgenia i Líneas Discontinuas. Entrada Gratuïta.

Tranxgenia

Sense fer gaire soroll, es troben cada vegada més presents en les nostres vides; des del camp del productor fins al plat dels consumidors. Són els transgènics.

A través de la història d’un cuc ens mostra la pèrdua de biodiversitat de llavors que el conreu de transgènics implica. També podem veure al documental testimonis de pagesos catalans amb collites contaminades pel blat de moro transgènic, la qual cosa implica que la seva collita ja no es pot vendre al mercat de panís ecològic. A més, veiem com la repetició d’aquestes situacions ha fet que pràcticament hagi desaparegut el conreu de panís ecològic a Catalunya.

Lineas Discontinuas

Vídeo documental sobre l’insostenibilitat del nostre model de transport, principalment basat en l'automòbil.

Cada any, les dades sobre canvi climàtic indiquen que el sector del transport és un problema clau, amb una quarta part de les emissions totals de CO2 al Estat espanyol i un pronòstic ombrívol: l'Observatori de la Sostenibilitat d'Espanya estima que en 2011 les emissions del transport poden arribar al 40% del total.

Però en realitat, el problema és molt més profund. L'automòbil s'ha convertit en l'eix de la mobilitat en les nostres societats, reorganitzant la ciutat i els hàbits dels quals en ella viuen. La cultura del motor, una cultura basada en els combustibles fòssils, no és sostenible i haurà de ser substituïda.

 

El proper diumenge dia 6 de març a les 12:00 hores a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Yindabad es projectarà el diumenge 6 de març a les 12 hores a la Sala de PlensAdrià es projectarà dintre del II Cicle de Cinema de Medi Ambient i vinculat amb dia de la dona treballadora el documental YINDABAD.

El projecte de desenvolupament per a la vall del Riu Narmada, a l'Índia, preveu la construcció de 30 preses grans, 135 de mitjanes i més de 3.000 de petites. Això afectarà a més de dos milions i mig de persones, la majoria indígenes que perdran ca seva i la seva forma de vida, i es veuran obligats a emigrar als caòtics barris de barraques de les grans ciutats. Des de fa més de 20 anys s'enfronten als interessos del govern i les grans corporacions. Les dones són les que tenen més consciència del problema i s'han convertit en protagonistes d'aquesta lluita desigual. És aquesta l'única forma possible de desenvolupament? La situació en el Riu Narmada és un exemple de la gran guerra del segle xxi pel control de l'aigua i dels recursos naturals.

Text: Medi Ambient

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala