Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 04 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 18/2/2011

Signat el nou conveni del Projecte Àngels
- Un conveni d’arranjaments de la llar per a col•lectius vulnerables

Moment de la signatura del nou conveni del Projecte Àngels. Foto: Ajuntament BadalonaLa Fundació Privada Llegat Roca i Pi, l’Institut Gaudí de la Construcció, l’Associació empresarial mixta d’instal·ladors d’electricitat, fontaneria, sanejament i afins de Badalona (Aemifesa), la Fundació Ateneu Sant Roc i Badalona Serveis Assistencials (BSA) han signat avui el nou conveni per a aquest 2011 del Projecte Àngels: arranjaments de la llar per a col•lectius vulnerables.

La signatura del conveni ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Jordi Serra; la gerent de BSA, Àngels Cabezas; el president de la Fundació Privada Llegat Roca i Pi, Joaquim Vidal; el president de l’Institut Gaudí de la Construcció, Jordi Balagué; el president d’Aemifesa, Ambròs Martínez; i el director de la Fundació Ateneu Sant Roc, Salvador Figuerola.

El Projecte Àngels és una iniciativa que es va posar en marxa l’any passat a Badalona a través de la Fundació Privada Llegat Roca i Pi, l’Institut Gaudí de la Construcció i Aemifesa amb l’objectiu de garantir que els col•lectius més vulnerables puguin disposar d’una llar digna i adequada a les seves

necessitats i fomentar l’ocupació de persones aturades que tenen la qualificació necessària per desenvolupar activitats de reforma, millores i adaptacions a la llar. Els objectius d’aquest projecte coincidien amb els serveis desenvolupats per l’Ajuntament de Badalona i BSA d’arranjaments de la llar per a col·lectius vulnerables en col·laboració amb l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO) mitjançant el programa IMPULS per a la contractació de personal.

La coincidència dels objectius dels dos projectes va culminar amb la signatura d’un primer conveni entre totes les parts el mes d’octubre passat. El nou conveni signat avui inclou com a novetat la participació de la Fundació Ateneu Sant Roc.

El nou conveni estableix les condicions de col·laboració entre aquestes associacions socials i empresarials amb l’Ajuntament de Badalona i BSA per a aquest 2011.

La Fundació Llegat Roca i Pi finançarà el cost dels materials que siguin necessaris per a les actuacions fins a un màxim de 50.000 euros i coordinarà tècnicament el seguiment del projecte. L’IGC cedirà l’espai físic per a la seu del projecte. L’IGC i Aemifesa faran les gestions pertinents davant del SOC per tal que els alumnes que facin cursos de formació ocupacional en ambdues entitats puguin fer les pràctiques dins d’aquest projecte. També faran gestions per aconseguir els materials a utilizar en la realització dels treballs, al millor preu possible. La Fundació Ateneu Sant Roc contractarà les persones formades prèviament a l’IGC i a Aemifesa per realitzar els serveis d’arranjaments. Per la seva banda, l’organització sanitària municipal BSA s’encarregarà de la gestió del servei d’arrenjaments que inclou entre d’altres, les valoracions tècniques dels domicilis, la supervisió del personal d’oficis i de les provisions de material, i la coordinació social dels beneficiaris del servei. El Serveis socials d’atenció primària i el personal del Servei d’Atenció Integral domiciliària (SAID) de BSA s’encarreguen de la detecció dels possibles usuaris.

33 actuacions realitzades durant el 2010

Durant l’acte celebrat aquest divendres s’ha presentat un balanç de les actuacions realitzades durant el 2010. En total, es van portar a terme 33 serveis d’arrenjaments en domicilis particulars. El 52% dels usuaris que es van beneficiar d’aquests serveis eren persones de més de 65 anys. El 30% de les intervencions realitzades s’han produït en llars de famílies amb risc d’exclusió social. El 15% presentaven algun tipus de malaltia mental i el 3% restant de beneficiaris han estat persones que presentaven alguna disminució física, intel·lectual o sensorial.

Els serveis realitzats en aquestes llars han estat activitats de paleteria, de pintura, instal·lació d’ajudes tècniques, compra d’electrodomèstics i activitats de fusteria. El total d’hores dedicades a aquests serveis ha estat de 1.639, amb un cost estimat en concepte de mà d’obra superior als 30.000 euros. La despesa total en concepte dels materials utilitzats va ser de 10.000 euros.

En finalitzar el servei d’arrenjaments, els usuaris van respondre una enquesta de satisfacció que, entre altres resultats, apunta que el 73% dels usuaris es mostraven contents amb el resultat final obtingut.

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala