Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 05 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 16/2/2011

Presentada la dotzena edició de la Festa Medieval Sant Jordi de Badalona
- Se celebrarà del 8 al 10 d'abril amb tallers de teatre i danses i vestuari medievals

Durant la Festa Medieval de Badalona es duran a terme tallers de teatre i de danses i vestimenta medieval.El regidor de Cultura i Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Badalona, Mateu Chalmeta; la presidenta de l’Associació Festa Medieval Sant Jordi Badalona, Núria Fernández, i la tècnica d'Acció Cultural dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Eulàlia Castanys, han presentat avui dimecres la dotzena edició de la Festa Medieval Sant Jordi que se celebrarà durant els dies 8, 9 i 10 d’abril, als barris de Canyadó i Dalt la Vila d’aquesta ciutat. La novetat més destacada de l’edició d’enguany és la realització de diversos tallers, en el marc del programa “Tallers per a la Festa”, que comencen ja aquest mes de febrer.

El fil narratiu que conduirà la celebració dels actes programats durant la Festa Medieval d’enguany girarà al voltant de l’arribada dels pirates a les costes badalonines. Unes 60 associacions badalonines participaran en aquesta festa que com cada any ens oferirà la possibilitat d’assistir a nombroses activitats i presenciar actuacions de balls de gegants i capgrossos, tallers infantils i juvenils, danses medievals, animació amb malabars i teatre de carrer.

Cal destacar que en aquesta edició, i gràcies al suport del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, es podran desenvolupar diversos tallers en el marc del programa “Tallers per a la Festa”. Els tallers tractaran sobre la interpretació de teatre de carrer, les danses medievals de Badalona i l’assessorament de vestuari medieval. Es tracta de tallers gratuïts, adreçats a majors de 14 anys, que es faran als Centres Cívics Dalt la Vila i Canyadó durant febrer i març, amb l’objectiu de donar als seus participants els coneixements i els recursos necessaris per desenvolupar les festes populars tradicionals.

El programa d’activitats també inclou la celebració de les II Jornades sobre la Catalunya Medieval, que tindran lloc el dia 26 de març al monestir de Sant Jeroni de la Murtra, i l’organització d’una exposició fotogràfica de F. Antolín Hernández, presentada sota el títol Festa Medieval de Badalona, promotora de la vida associativa de la ciutat que recorrerà diversos centres cívics de la ciutat durant els mesos de març, abril i maig.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala