Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 28 de Març de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 16/2/2011

Un video per informar als pacients de Cirurgia Major Ambulatòria
- Confeccionat a l'Hospital Municipal de Badalona

Un moment de la gravació del video sobre cirurgia a l'Hospital Municipal de Badalona. Foto: BSAL’Hospital Municipal de Badalona, centre gestionat per l’organització sanitària municipal Badalona Serveis Assistencials (BSA), ha editat un vídeo informatiu adreçat als pacients que se sotmeten a una intervenció de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), pacients que tornen a casa el mateix dia en què són intervinguts. La confecció del vídeo ha estat possible gràcies a la col·laboració amb Badalona Comunicació. Els DVD ja s’han començat a distribuir entre els usuaris i estan tenint molt bona acollida, segons l’impulsor del projecte i cap de servei de Cirurgia de BSA, el doctor Francisco Martínez, que destaca que es tracta d’una eina “molt positiva tant per als pacients com per als professionals”.

El vídeo, de cinc minuts de durada i disponible en català, castellà i anglès, resumeix l’itinerari que segueix una persona intervinguda mitjançant CMA: la visita amb el cirurgià i l’anestesista, les proves preoperatòries, els tràmits administratius previs i posteriors a la intervenció, l’estada al quiròfan, les primeres hores de la recuperació, el seguiment postoperatori un cop el pacient és a casa...

Segons el doctor Martínez, “amb aquest vídeo pretenem informar els pacients sobre els passos que duran a terme en el marc del seu procés quirúrgic i alhora familiaritzar-los amb l’ambient hospitalari”. Pel cap de servei de Cirurgia, “d’aquesta manera l’usuari guanya en tranquil·litat i seguretat”. Més de mig centenar de professionals de BSA van participar en les diverses fases de confecció del vídeo. El rodatge es va dur a terme en cap de setmana per no interferir en l’activitat de l’hospital. Membres del grup de teatre “El Desván de Can Cabanyes” van interpretar els papers de pacients i acompanyants, mentre que els professionals de BSA que hi apareixen es van interpretar a ells mateixos. Tots plegats van col·laborar en la iniciativa de forma desinteressada.

Conveni amb Badalona Comunicació

Pel que fa a la part tècnica, va anar a càrrec d’un equip de Badalona Comunicació. Aquesta empresa municipal i Badalona Serveis Assistencials mantenen un conveni de col·laboració, en el qual s’ha emmarcat la confecció del vídeo. El cirurgià és l’encarregat de lliurar el DVD al pacient, que l’ha de retornar a l’hospital un cop finalitzat el seu procés quirúrgic. El vídeo també es pot visualitzar a la pàgina web de BSA (www.bsa.cat), concretament a l’apartat “Per intervenir-se” de l’espai dedicat als usuaris. A l’Hospital Municipal de Badalona es duen a terme cada any unes 2.800 intervencions de Cirurgia Major Ambulatòria, repartides entre les següents especialitats: Cirurgia General, Urologia, Ginecologia, Vascular, Oftalmologia, Otorinolaringologia i

Traumatologia. El lliurament del DVD va començar recentment i s’està estenent de forma progressiva als pacients de totes les especialitats. A finals de gener, per exemple, l’han començat a rebre els pacients d’Oftalmologia.

BSA és una organització sanitària municipal que té com a finalitat prestar serveis de salut i atenció a la dependència al Barcelonès Nord i el Baix Maresme. Amb 10 centres i 1.200 professionals dóna cobertura a una població de referència de 435.000 persones.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala